Την τοποθέτηση σε νευραλγικές θέσεις διαπραγματευτών που συμμετείχαν στις συζητήσεις με τους εταίρους πριν την κήρυξη των εκλογών σχολιάζει η εφημερίδα Financial Times. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στον Ευκλείδη Τσακαλώτο «έναν οικονομολόγο που εκπαιδεύτηκε στην Οξφόρδη» ο οποίος «ανέλαβε εκ νέου τη θέση του υπουργού Οικονομικών».

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον Γιάννη Μουζάλα ο οποίος, σύμφωνα με τον Dixon συνεργάστηκε επιτυχώς με την Ε.Ε. για την αντιμετώπιση των μεγάλων μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τα καθήκοντα του κ. Τσακαλώτου, ο αρθρογράφος αναφέρει ότι στις προτεραιότητές του είναι η σύνταξη ενός συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2015, έπειτα από την επιβολή των capital controls τον Ιούλιο, που «εκτροχίασαν τους προηγούμενους στόχους». Μία άλλη προτεραιότητα είναι η εισαγωγή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων εν όψει μιας λεπτομερούς αξιολόγησης από την τρόικα.

Σχετικά με τον Ιωάννη Μουζάλα, οι FT αναφέρουν πως ανέλαβε να βελτιώσει τις συνθήκες στα κέντρα υποδοχής στη Λέσβο και την Κω, κατά τη διάρκεια των 4 εβδομάδων που τελούσε χρέη υπηρεσιακού υπουργού.

Ο αρθρογράφος αναφέρεται και στον Γιώργο Χουλιαράκη, τον τεχνοκράτη της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας, ο οποίος διορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών με αρμοδιότητα για την εποπτεία «του γραφείου των εθνικών λογαριασμών – μια θέση που θεωρείται κρίσιμη για την επίτευξη των φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος διάσωσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, οι FT τονίζουν ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, του κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού, ανέλαβε εκ νέου του ΥΠΕΘΑ.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης