Tο αμαρτωλό παρελθόν πολλών πολιτικών δεν είναι εύκολο να εξαφανιστεί, αν και πολλές φορές όπως έχει αποδειχθεί, έχουν γίνει προσπάθειες.

Έτσι και το παρελθόν του βουλευτή της ΝΔ και Β’ Αντιπροέδρου της Βουλής Αθανάσιου Νάκου φαίνεται ότι τον ακολουθεί σε όποια θέση κι αν βρίσκεται.

ΕΠΣΙΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΜΑΡΤΩΛΟ» ΠΑΡΕΛΘΟΝ

O Κίτρινος Τύπος επαναφέρει στη δημοσιότητα απόψε μια επιστολή καταγγελία με αποδέκτη τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στην οποία αναφέρονται αναλυτικά τα σκάνδαλα του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών Αθανάσιου Νάκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αποστολέας, δηλώνει εκπαιδευτικός και μέλος της ΝΔ. Ωστόσο, από το ρεπορτάζ προέκυψε ότι στην ουσία είναι ανύπαρκτο πρόσωπο, καθώς ο πραγματικός καταγγέλλων δημιούργησε το ονοματεπώνυμο και την ιδιότητα. Άρα πρόκειται για μια ανώνυμη επιστολή-καταγγελία με πολύ σημαντικά στοιχεία.
Το πολιτικό ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο φάκελος με την συγκεκριμένη επιστολή εστάλη στις 2 Ιουνίου του 2008 στον Γιάννη Αγγέλου, ο οποίος ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κώστα Καραμανλή και δεξί του χέρι.

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

Από τις πρώτες αράδες ο καταγγέλλων μιλά για την τακτική που ακολουθούσε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Αθανάσιος Νάκος, στο νομό Μαγνησίας με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να συζητά τις δραστηριότητές του, αλλά χωρίς κανένας να τις σταματά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Πρόκειται για τον υφυπουργό Εσωτερικών, Θανάση Νάκο, ο οποίος ασύστολα, αδίστακτα, προκλητικά αξιοποιεί την πολιτική του ιδιότητα, για να πλουτίζει, προκαλώντας τα πλέον δυσμενή σχόλια με απρόβλεπτες συνέπειες για την παράταξη. Με συγκεκριμένα στοιχεία κ. Πρόεδρε θ’ αναφερθώ σε ορισμένες περιπτώσεις αυθαιρεσιών και παρανομιών που έχει διαπράξει ο κ. Νάκος σε συνεργασία με τον Μάκη Καλλίγερο, που του έχουν επιβληθεί 37 καταδίκες». Οι δύο έχουν συστήσει μεταξύ τους εταιρείες όπου έχουν εξαγοράσει το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά ακίνητα, άλλα που είχαν πρόβλημα με υπηρεσίες φρόντισαν να τα αποχαρακτηρίσουν και να χτίσουν πολυκατοικίες, άλλα να τα οικοπεδοποιήσουν και άλλα να τα χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά.

ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΑΚΟΥ

Ο αποστολέας, ενημέρωνε το Μαξίμου για θέματα που απασχολούσαν την περιοχή της Μαγνησίας, αναφέροντας μία προς μία τις υποθέσεις και παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.
Ας διαβάσουμε λοιπόν καλά την επιστολή:

1. VOLOS PALACE: Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχαήλ ο κ. Νάκος, μαζί με τον αδελφό και το γιο του, ανήγειραν ξενοδοχειακή μονάδα, παίρνοντας υψηλά ποσοστά επιδότησης και μπαίνοντας στις ευεργετικές διατάξεις των Ολυμπιακών αγώνων του 2004.
2. ΞΕΝΙΑ ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ: Εδώ, o συγγραφέας της επιστολής αναφέρεται στην περίπτωση αγοράς συγκεκριμένης τουριστικής μονάδας που αγοράστηκε από το Δήμο του Βόλου, χωρίς ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο να μάθει τίποτα. Να σημειωθεί ότι το συγκρότημα είχε παραχωρηθεί από την ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) στο Δήμο με βασική παράμετρο ότι ο «συνέταιρος» του κ. Νάκου, Μάκης Καλλίγερος, στη συγκεκριμένη περίοδο ήταν μέλος του Δ.Σ. του ΕΟΤ και εκπρόσωπος της Ν.Δ. στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού.
3. Ξενοδοχείο ΚΥΨΕΛΗ: Πρόκειται για ξενοδοχείο το οποίο περιήλθε στην κατοχή του υφυπουργού μέσω «αφανούς» εταιρίας που βρίσκεται στην παραλία του Βόλου και ανακαινίζεται με επιδότηση.
4. ΑΥΘΑΙΡΕΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ: Εδώ, η επιστολή αναφέρεται στην αποκάλυψη της τηλεοπτικής «Ζούγκλας» για τη δημιουργία αυθαίρετου οικισμού σε περιοχή του Βόλου. Για το συγκεκριμένο θέμα είχε κατατεθεί και ερώτηση από το ΠΑΣΟΚ.
5. Χάραξη δρόμου: Αναφέρει επίσης για την επιμονή του πρώην υφυπουργού, ώστε να χαραχθεί δρόμος σε συγκεκριμένο σημείο, προκειμένου να χτιστούν εξοχικές κατοικίες. Είναι θέμα που, όπως λέει ο καταγγέλλων, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις τόσο των κατοίκων όσο και του νομαρχιακού Συμβουλίου.
Στην επιστολή- κόλαφο για τον πρώην υφυπουργό Εσωτερικών, ο αποστολέας αναφέρεται και σε άλλα θέματα που προκαλούν τις αντιδράσεις της κοινωνίας στη Μαγνησία, όπως η αγορά της ψαραγοράς του Βόλου.

Εδώ λοιπόν προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής γνώριζε γι αυτήν την επιστολή;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν γνώριζε, κλήθηκε ο κ. Νάκος να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά ή η υπόθεση έχει μείνει στο επίπεδο του «Ο κόσμος το χει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι;»

Πλαστογράφο βράβευσε ο Αθανάσιος Νάκος

Μία ακόμα υπόθεση διαπλοκής που αφορά στον σημερινό Αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό, Αθανάσιο Νάκο παρουσίασε η χθεσινή εκπομπή «Κίτρινος Τύπος». Στο video που ακολουθεί θα δείτε τον  Κωνσταντίνο Καραβασίλη, εκδότη της περιφερειακής εφημερίδας «Νέος Τύπος της Μαγνησίας» και δίπλα του τον τότε υπουργό Εσωτερικών Αθανάσιο Νάκο να τον βραβεύει στην εκδήλωση για τις περιφερειακές εφημερίδες το 2007.

Ο κ. Καραβασίλης γνωστός «γαλάζιος» εκδότης εξαπάτησε δύο φορές το Δημόσιο, πήρε επιχορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και σα να μην έφθαναν όλα αυτά τον βράβευσαν κιόλας.

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει με ρεπορτάζ η zougla.gr το 2008. Ο Κωνσταντίνος Καραβασίλης έχει απασχολήσει την Δικαιοσύνη αφού του έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη μετά τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας «Μarconi Press», για το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος εκδότης εμφανιζόταν ως οικονομολόγος με πλαστό πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Δείτε την τηλεφωνική παρέμβαση του Γ.Σαράντη στην εκπομπή «Κίτρινος Τύπος»…

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης