Κυριακή 19 Μαΐου 2024,

Οι δικαιολογίες της EBU για την επεισοδιακή Eurovision

Το «κακό κλίμα», αποκλεισμός του Ολλανδού "Europapa", το Bambie Thug και το Ισραήλ
Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα με τα γεγονότα της φετινής Eurovison, τα οποία επισκίασαν τον διαγωνισμό που από ένα μουσικό σόου, κατέληξε σε πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών που συμμετείχαν, η EBU έδωσε την δική της απάντηση με επίσημη ανακοίνωσή της.
Η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (European Broadcasting Union‎‎, EBU) αναγνωρίζει επισήμως όσα της καταλόγισαν για τη διοργάνωση στο Μάλμε οι διάφοροι διαγωνιζόμενοι. Μεταξύ άλλων, δήλωσαν ότι «λυπούνται» που ορισμένες αντιπροσωπείες «δεν σεβάστηκαν το πνεύμα των κανόνων» στη Σουηδία και αναγνώρισε ότι αρκετοί διαγωνιζόμενοι είχαν υποβάλει καταγγελίες. «Μιλήσαμε με μια σειρά αντιπροσωπειών κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σχετικά με διάφορα θέματα που τέθηκαν υπόψη μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Τα διοικητικά όργανα της EBU, μαζί με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών, θα επανεξετάσουν τα γεγονότα γύρω από τη Eurovision στο Μάλμε για να προχωρήσουν με θετικό τρόπο και να διασφαλίσουν ότι οι αξίες της εκδήλωσης γίνονται σεβαστές από όλους». Τόνισε επίσης,  ότι οι μεμονωμένες περιπτώσεις των θεμάτων που ανέκυψαν θα συζητηθούν σύντομα.

Το Bambie Thug από την Ιρλανδία δήλωσε ότι «εμείς είμαστε η Eurovision και όχι η EBU»,  που ήταν μεταξύ των διαγωνιζόμενων,  που υπέβαλαν καταγγελία στην EBU για τη διοργάνωση, καθώς ανέφερε ότι παρενοχλούνταν από την ισραηλινή αποστολή. Ανάλογη στάση και η Ιταλίδα Angelina Mango  που μίλησε για πολύ κακό κλίμα εκ μέρους των διοργανωτών στο Μάλμε.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απάντηση για τον αποκλεισμό του Ολλανδού Joost Klein

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision υπερασπίστηκαν τον αποκλεισμό του Ολλανδού διαγωνιζόμενου Joost Klein από τον διαγωνισμό. «Η συμπεριφορά του Joost παραβίασε ξεκάθαρα τους κανόνες του διαγωνισμού που έχουν σχεδιαστεί για να διασφαλίζουν ότι υπάρχει ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για όλο το προσωπικό και να προστατεύουν την παραγωγή» αναφέρει  η ανακοίνωση της EBU.

«Η εκδοχή των γεγονότων που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης  και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν ανταποκρίνεται στις καταγγελίες που κοινοποιήθηκαν με εμάς και τη σουηδική αστυνομία από το προσωπικό και τους μάρτυρες» τονίζουν οι διοργανωτές.  «Δεν προδικάζουμε τη νομική διαδικασία, αλλά, δεδομένων των συνθηκών του τι συνέβη και του γεγονότος ότι η υπόθεση θα παραδοθεί σύντομα στον εισαγγελέα, δεν θα ήταν σκόπιμο ο Joost να συμμετάσχει στον μεγάλο τελικό». «Έχουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι της ανάρμοστης συμπεριφοράς στις εκδηλώσεις μας και θα λαμβάνουμε πάντα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των απειλών προς το προσωπικό – ανεξάρτητα από ποιον προέρχονται», καταλήγει η δήλωση.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης
close menu

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ.

Αν χρησιμοποιείτε συσκευές της apple ή κάποιον φυλλομετρητή (browser) ή έχετε κάποιο πρόσθετο που μπλοκάρει τα cookies, ορισμένες λειτουργίες του zougla.gr, όπως τα σχόλια, υπάρχει περίπτωση να δυσλειτουργούν. Σε αυτόν τον οδηγό θα βρείτε οδηγίες για το πώς θα ενεργοποιήσετε τα cookies για την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας.