Ήταν λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο πρωθυπουργός μετέβη στη Βουλή, όπου προήδρευσε διευρυμένης σύσκεψης με κορυφαίους υπουργούς και κομματικά στελέχη, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σχετικά με την προσφυγή στις κάλπες.

Το κλίμα εντός της αιθούσης ήταν ιδιαιτέρως φορτισμένο. Από βήματος, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε σφόδρα ενοχλημένος από τη στάση των συντρόφων του, ενώ φέρεται να τόνισε ότι «κάποιοι συνεχώς βάζουν τρικλοποδιές στην κυβέρνηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο Πάνος Σκουρλέτης ανέφερε ότι ρόλος της κυβέρνησης δεν είναι απλά να εφαρμόσει το Μνημόνιο, αλλά να βρει και τα ισοδύναμα μέτρα που θα απαλύνουν τα βάρη των πολιτών.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς υπογράμμισε ότι -κατά την άποψή του- δεν έχουν θέση στις λίστες του κόμματος όσοι ψήφισαν «παρών» κατά την επικύρωση των προαπαιτουμένων της συμφωνίας, θέση με την οποία ο πρωθυπουργός διαφώνησε.

Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, συμφώνησε με την αναγκαιότητα προσφυγής στης κάλπες, τόνισε, ωστόσο, ότι θα ήταν προτιμότερο να διεξαχθούν λίγο αργότερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης