«Η Ελλάδα χαιρετίζει και αναμένει τις ρωσικές επενδύσεις στην οικονομία της» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε αποκλειστική συνέντευξή του στον ανταποκριτή του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ στην Αθήνα, εν όψει της επίσκεψής του στο Σότσι, όπου θα παραστεί στην τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

«Οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, σε πολιτικό, διπλωματικό, οικονομικό και πολιτιστικό τομέα, είναι πολύ στενές» σημείωσε ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με το σχετικό τηλεγράφημα του ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αντανακλούν το βάθος των ιστορικών δεσμών μεταξύ των λαών μας και θεμελιώνονται σε σταθερή βάση» πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ενώ υπογράμμισε ιδιαιτέρως «τη στιβαρή θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το εθνικό μας πρόβλημα της Κύπρου».

«Όμως, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα» δήλωσε ο Κάρολος Παπούλιας, καθώς -όπως τόνισε – η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα στην Ε.Ε., «υπολογίζει στην υπογραφή νέας συμφωνίας ΕΕ- Ρωσίας, η οποία θα προσδώσει στρατηγικό βάθος σε αυτές τις σχέσεις».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι η προσήλωση στην τήρηση του διεθνούς δικαίου αποτελεί τη βάση της προσέγγισης των δύο χωρών μας, «όπως και ο κοινός αγώνας μαζί με ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα κατά της τρομοκρατίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επέστησε την προσοχή και στο γεγονός ότι οι διμερείς εμπορικές σχέσεις επιδεικνύουν εντυπωσιακή δυναμική, επισημαίνοντας ότι το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1,2 εκατ. Ρώσων πολιτών.

«Μπορούμε μόνο να χαιρετίσουμε τις ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα και τις αναμένουμε» κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης