Του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ζωντανά όλες οι εξελίξεις από την τηλεόραση της Ζούγκλας
Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανή εικόνα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην Καλλιθέα
Όλες οι τελευταίες ειδήσεις για τις κλειστές τράπεζες, τον περιορισμό κίνησης κεφαλαίων και τα πολιτικά γεγονότα από το zougla.gr

Πηγαίνουμε σε δημοψήφισμα την ώρα που το πρόγραμμα στήριξης διακόπτεται, μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Θα μπορούσε να έχει γίνει νωρίτερα, ούτως ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την ενημέρωση των πολιτών αφενός και για τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τους δανειστές αφετέρου, υπό την πίεση του αποτελέσματος ενός δημοψηφίσματος. Τι νόημα, αλήθεια, μπορεί να έχει την επόμενη Κυριακή η κατόπιν εορτής εκφρασθείσα βούληση ενός κυρίαρχου λαού, αφού θα έχει μείνει εκτός συστήματος και θα οδεύει προς την πτώχευση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποτύχατε στις διαπραγματεύσεις και προκειμένου να αποφύγετε το πολιτικό κόστος δημιουργήσατε πανικό. Παίξατε πόκερ με τους δανειστές δοκιμάζοντας την ψυχραιμία τους και δυστυχώς παίξατε μπλοφάροντας, δίχως μία στην τσέπη. Χάσατε και απολαμβάνετε την… αλληλεγγύη συνομιλητών με τους οποίους αφελώς πιστεύατε ότι μπορείτε να είσαστε ισότιμοι. Τώρα σας κλείνουν τις τράπεζες και δημιουργούν περιβάλλον βαθιάς κρίσης, σφραγίζοντας ταυτόχρονα την πόρτα της τελευταίας όρθιας επιχείρησης του τόπου, του τουρισμού.

Ασφυξία, με λίγα λόγια, γιατί η Ευρώπη των λαών ήταν ένα μεγάλο ψέμα. Μια τεράστια ουτοπία.

Τι άλλο έμεινε όρθιο εκτός από την υπομονή των Ελλήνων;

Αποτύχατε στις διαπραγματεύσεις και προκειμένου να αποφύγετε το πολιτικό κόστος δημιουργήσατε πανικό. Παίξατε πόκερ με τους δανειστές δοκιμάζοντας την ψυχραιμία τους και δυστυχώς παίξατε μπλοφάροντας, δίχως μία στην τσέπηΚλειστές οι τράπεζες, κλειστά τα μαγαζιά, κλειστό το χρηματιστήριο, κλειστά τα πάντα, άδεια και τα ΑΤΜ. Άκυρες οι επιταγές, άκυρες οι συναλλαγές με το εξωτερικό, άκυροι κι εκείνοι που σας εμπιστεύτηκαν για να δώσετε λύση στο πρόβλημα, κι όχι να τους επιστρέψετε την μπάλα μέσω δημοψηφίσματος. Πολύ σωστά αναρωτήθηκαν οι αδίστακτοι συνομιλητές σας στις Βρυξέλλες: «Τι μπορεί να γνωρίζουν οι απλοί πολίτες από τα οικονομικά μεγέθη που συζητάμε για να ψηφίσουν;».

Κανονικά, έπρεπε να σας παραδώσουν απευθείας στους «κακούς λύκους», πολιτικές… κοκκινοσκουφίτσες, που πιστεύατε ότι θα κόβετε βόλτες στο δάσος των δανειστών χωρίς κίνδυνο. Οργουελικά σενάρια παράγωγα της απειρίας σας, γιατί εσείς υπήρξατε μόνον η αφορμή. Αιτία, η άθλια διακυβέρνηση του τόπου επί σειρά ετών από δεξιούς, κεντροδεξιούς, δήθεν σοσιαλιστές και λοιπούς λωποδύτες.

Τώρα όσοι πιστεύουμε ότι η Αριστερά έχει τιμή οφείλουμε να σας στηρίξουμε μέχρι τέλους, αλλά να σας θυμίσουμε ταυτόχρονα και την πολιτική σας ταυτότητα. Οι άλλοι, τα παπαγαλάκια των καναλιών, έχουν αρχίσει να σας ροκανίζουν. Οι αρθρογράφοι των εφημερίδων τους σπεύδουν να σας παραδώσουν στην πυρά. Διάβαζα στην «Καθημερινή» ότι η συμφωνία ναυάγησε λόγω των δικών σας λαθών κι έφριξα. Τα λάθη 40 ετών τα φόρτωσαν στην πλάτη σας. Βρήκαν άπειρο και άεργο τον «αδούλευτο» Τσίπρα και τον δουλεύουν. Προσπαθούν να δουλέψουν και όλους εμάς, ελπίζω χωρίς επιτυχία. Ευτυχώς που παραμένουν ανυπόληπτοι στη συνείδηση της πλειονότητας του κόσμου.

Όλοι αυτοί οι παρελκόμενοι παπαγάλοι της δημοσιογραφίας δεν λένε κουβέντα για τη διαδρομή του ελληνικού χρέους. Κατά την ένταξη στην ευρωζώνη, στο 103% του ΑΕΠ. Ύστερα από οκτώ χρόνια διεφθαρμένης διακυβέρνησης στο 115%, για να φθάσει μέσα σε πέντε μνημονιακά χρόνια στο ασύλληπτο 185% υπό την επιτήρηση των δανειστών, με 40% μειωμένη παραγωγή και 30% ανεργία!

Τώρα όσοι πιστεύουμε ότι η Αριστερά έχει τιμή οφείλουμε να σας στηρίξουμε μέχρι τέλους, αλλά να σας θυμίσουμε ταυτόχρονα και την πολιτική σας ταυτότητα. Οι άλλοι, τα παπαγαλάκια των καναλιών, έχουν αρχίσει να σας ροκανίζουνΟι «άσωτοι» Έλληνες έχουν τις ευθύνες τους, για να μιλήσουμε με τους όρους των κατηγόρων μας, οι επιτηρούντες όμως δανειστές και λοιποί υπάλληλοι της τρόικας που σχεδόν το διπλασίασαν δεν φέρουν καμία ευθύνη; Φανταστείτε πού φθάσαμε, οι λύκοι της Ευρώπης να θεωρούν υπεύθυνη την πολιτική κοκκινοσκουφίτσα που ακούει στο όνομα Τσίπρας!…

Η Αριστερά όπου αναφέρεστε υπηρετείται από υπερήφανους ανθρώπους, ανθρώπους εμπνευσμένους από τις Τέχνες και τα Γράμματα, ανθρώπους βασανισμένους από την καθημερινότητα και το μεροκάματο. Ανθρώπους με υπομονή, αλτρουισμό και χιούμορ. Αυτές τις αρετές δεν τις είδαμε ακόμα.

Αντ’ αυτού, παρακολουθήσαμε μια παρέλαση νευρωτικών, αυταρχικών και επαρμένων ατόμων, διψασμένων για εξουσία, χωρίς προϋπηρεσία, δίχως εμπειρίες και όγκο για να επιβάλουν καταστάσεις και να εμπνεύσουν.

Πέρα από τη θλιβερή περίπτωση Σακελλαρίδη (των ιντερνετικών στριπτίζ και των καρότων), όπου… καμαρώσαμε την αποφασιστικότητα του κ. Τσίπρα να τον επιβάλει αντί να τον στείλει στο σπίτι του, σας θυμίζω την περίπτωση της κ. Κωνσταντοπούλου, η οποία αποτελεί καθημερινή αιτία για χαμόγελα κατανόησης και υπονοούμενα, τον εσπευσμένο διορισμό του συζύγου της κ. Δούρου στην ηγεσία της ΕΥΔΑΠ, την παραμονή στο κόμμα του κ. Μητρόπουλου μετά την αμετάκλητη καταδίκη του από την ελληνική Δικαιοσύνη για ατιμωτικό αδίκημα, και την ένοχη σιωπή σας για τη βουλευτή Χαλκιδικής Ιγγλέζη, η οποία πρωτοστατούσε στις διαδηλώσεις κατά της εταιρείας χρυσού, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με την προηγούμενη εταιρεία. Φυσικά δεν χρειάζεται να κάνω κανένα σχόλιο για την αθλιότητα των ιερόσυλων επιθέσεων χωροφυλάκων σας εναντίον του σκιτσογράφου Αρκά. Όποιος δεν άντεξε την κριτική της σάτιρας μόνο τον φόβο του μπορεί να φοβάται.

Η άλλη αντίληψη περί Αριστεράς, εάν πλέον τα πρόσημα στην κοινωνία όπου ζούμε έχουν νόημα, είναι εντελώς διαφορετική.

Δεν ασκεί εξουσία, αλλά υπηρετεί ιδέες, ανθρώπους, κοινωνίες και αρχές. Δεν επιβάλει καταστάσεις, αλλά δημιουργεί ευκαιρίες και γεννά ιδέες. Δεν φωτογραφίζεται πρώτη και καλύτερη στα ΑΤΜ για αναλήψεις.

Φροντίστε έστω την τελευταία στιγμή να σώσετε ό,τι μπορεί να σωθεί.

Ούτε τη χώρα έχετε δικαίωμα να καταστρέψετε, ούτε την Αριστερά να δυσφημίσετε…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης