Δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Εθνική και στην Eurobank, τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

«Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες. Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης των επίορκων υπαλλήλων από το Δημόσιο, είπε μεταξύ άλλων: «Για καθέναν που θα απομακρύνεται θα προσλαμβάνεται ένας νέος με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ». Συμπλήρωσε, δε, ότι: «Θα χρειαστούν νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρέπει να υπάρχει άμεση αντικατάσταση, φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση αξιοκρατικά από νέους μέσω ΑΣΕΠ».

Παράλληλα, ο κ. Κεδίκογλου είπε πως δεν υπάρχει ζήτημα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σημειώνοντας: «Ο κ. Μανιτάκης κάνει μία γενναία προσπάθεια. Είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε τον δημόσιο τομέα. Θέλει κάποιες βελτιώσεις. Πρέπει να γίνει πιο πειστικός. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε ζήτημα. Έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη. Ο κ. Στουρνάρας έχει τον συντονισμό για αυτό και έχει τον κύριο ρόλο».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης