Τη νέα κίνηση «Η Κοινωνία Πρώτα» παρουσίασαν σήμερα οι αποχωρήσαντες από τη ΔΗΜΑΡ ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς.

Παραχωρώντας συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βουδούρης τόνισε πως η κίνηση κινείται ιδεολογικά και πολιτικά στον χώρο της Αριστεράς προσθέτοντας ότι «αποτελεί διακριτό πολιτικό εγχείρημα με όραμα, πρόγραμμα και στρατηγική για την εφαρμογή του προγράμματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις σημείωσε: «Θέλουμε να υπάρξει μια συμμαχία προοδευτικών αριστερών δυνάμεων απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση, που θα στηρίζεται, όμως, σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο θα έχει ζυμωθεί μέσα στην κοινωνία».

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάρις Μουτσινάς εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι «είναι πλήρως αναντίστοιχη με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, αλλά και την προγραμματική συμφωνία (σ.σ. μεταξύ των τριών κομμάτων που συμμετέχουν σε αυτή) και έχει οδηγήσει με την πολιτική της σκληρής λιτότητας σε μεγαλύτερα αδιέξοδα».

Η δομή της κίνησης, όπως παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου θα είναι δικτυακή και όχι πυραμοειδής ενώ θα συγκροτηθούν οργανωθούν ομάδες εργασίας για επτά θεματικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης