Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Μνημείο κοινοβουλευτικού διασυρμού το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα», χαρακτήρισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τα νέα προαπαιτούμενα. Και συνεχίζοντας την κριτική του, συμπλήρωσε: «Ή μνημείο πολιτικού αμοραλισμού ή νομοσχέδιο αναξιοπρέπειας και πολιτικής υποκρισίας». Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στη δήλωση Ντομπρόφσκι αναφορικά με την κριτική που άσκησε στην ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, με αφορμή την παρουσία του κ. Τσακαλώτου στη Βουλή, είπε απευθυνόμενος στον Υπουργό Οικονομικών: «Συγκεκριμένα είπε αυτό που γνωρίζουμε όλοι στην Ελλάδα πλέον και γίνεται κτήμα στη συνείδηση του κάθε Έλληνα πολίτη. Ό,τι ο Έλληνας φορολογούμενος, το ελληνικό νοικοκυριό, η ελληνική επιχείρηση πληρώνει σήμερα, το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην Υπουργός. Και επεσήμανε: «Οι αυξημένοι –άδικοι και αχρείαστοι -φόροι, η μείωση των συντάξεων επίσης άδικες και αχρείαστες, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που φέρατε μόλις αναλάβατε την διακυβέρνηση του τόπου». Την ίδια στιγμή, ο κ. Βρούτσης, κάλεσε τον κ. Τσακαλώτο, να τοποθετηθεί σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην Υπουργός, στη συνέχεια της ομιλίας του, στοχοποίησε τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Παρατηρώ σιγά – σιγά πως η ανίερη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάπου χάνει την ισορροπία της. Η λυκο-συμμαχία ΣΥΙΖΑ-ΑΝΕΛ στ’ όνομα της καρέκλας άρχισε ν΄ απαξιώνεται. Ούτε ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν βγήκε να υποστηρίξει το νομοσχέδιο».

Και υπογράμμισε: «Μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, είδαμε για πρώτη φορά, μετά τους ψευτοαγανακτισμένους, το φαινόμενο του ψευτοαντάρτη. Είναι η περίπτωση των Οικολόγων που υποτίθεται στηρίζουν την κυβέρνηση, των οποίων το αντάρτικο κράτησε μόνον μία ώρα». Μάλιστα ο βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων, είπε πως οι δικαιολογίες του κ. Τσιρώνη μόνον φθηνές μπορούν να χαρακτηριστούν ή αστείες» και χαρακτήρισε τη στάση ως «αντάρτικο του γλυκού νερού».

Ακολουθεί το video της ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, κατά τη συνεδρίαση της Βουλής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης