Στα προβλήματα του Έβρου και της Θράκης ευρύτερα, την επίλυση των οποίων δεσμεύτηκε ότι θα επιδιώξει, επικεντρώθηκε κατά την ομιλία του το βράδυ της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη ο πρόεδρος της Ν.Δ. και υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Ο κ. Μεϊμαράκης εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα για τα θέματα του πρωτογενή τομέα στον Έβρο και γενικότερα στη Θράκη (αύξηση του φορολογικού συντελεστή, 100% προκαταβολή φόρου εισοδήματος, αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ), δεσμεύτηκε για την άσκηση κοινοβουλευτικής πίεσης στην κυβέρνηση ως προς την καταβολή αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από τη ζωονόσο της οζώδους δερματίτιδας καθώς και για την παράταση του χρόνου παραγραφής της επιδότησης κατά 12% του εργοδοτικού κόστους, είτε της έναρξης πληρωμής του για το 2010 τον πρώτο χρόνο που παραγράφεται μετά τις 31/12/2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξέφρασε την εκτίμηση πως οι πολιτικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση αδικιών του παρελθόντος (περικοπή επιδόματος πολυτέκνων) θα πρέπει να ξεκινήσουν από τις ευαίσθητες περιοχές και αναφέρθηκε στην επαναφορά του προνοιακού επιδόματος των Ποντίων έστω και κατ’ αρχήν μειωμένο, ώστε όταν το επιτρέψει η πορεία της οικονομίας να επανέλθει στα προηγούμενα επίπεδα. «Να γνωρίζετε ότι αυτό αποτελεί δέσμευση της Ν.Δ. και θα φροντίσουμε να πιέσουμε την κυβέρνηση ώστε να προσπαθήσει έστω έναντι κάτι να δώσει».

Στην ομιλία του, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «ασκεί μια πολιτική που μας βαθαίνει στην ύφεση», παρουσίασε τις προτάσεις του για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας και ζήτησε από τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη με πολιτική σκέψη, διαβεβαιώνοντας για την ενότητα του κόμματος, όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης