«Μας κάνατε περήφανους, είστε παράδειγμα προς μίμηση…» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης στους Έλληνες Ολυμπιονίκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 που έφτασαν στη Βουλή για τη μεγάλη γιορτή.

«Αξία δεν έχει μόνο η Ιθάκη, αλλά και το ταξίδι σ’ αυτή…» επεσήμανε με νόημα η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Ελένη Μακρή Θεοδώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης, αφού καλωσόρισε τους Ολυμπιονίκες, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τραύμα του 2004 το οποίο θα πρέπει – είπε – να το αναδείξουμε καθώς αντιμετωπίστηκε με στρεβλό τρόπο, δηλαδή υπερτιμολογημένα έργα τα οποία θα ξεπουληθούν στο βωμό των ιδιωτικοποιήσεων για να ξεχρεώσουμε.

«Συγχαρητήρια από καρδιάς, μας κάνατε υπερήφανους μέσα από την κοπιώδη σας προσπάθεια» είπε με ποιητικό οίστρο η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Η σημερινή συνεδρίαση είναι διαφορετική από όλες τις άλλες. Η Βουλή τιμά σήμερα τους Ολυμπιονίκες, αλλά και οι Ολυμπιονίκες τιμούν τη Βουλή με τους αγώνες και την παρουσία τους» τόνισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννη Δημαρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Συγχαρητήρια στους αθλητές μας, αλλά δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να πετάμε στο συννεφάκι που πετάνε οι περισσότεροι εδώ μέσα» είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στον άδικο – όπως τόνισε – αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου εξαιτίας του ρατσιστικού μηνύματος που έγραψε στο twitter της.

«Είναι μια όμορφη μέρα η σημερινή, μια μέρα πανηγυρική, αλλά η χαρά της γιορτής να μην σκεπάσει τα μεγάλα προβλήματα» είπε ο Σπύρος Χαλβατζής, ο οποίος δέχτηκε με τη σειρά του και τα χρόνια πολλά για τη γιορτή του από τον πρόεδρο της Βουλής.

«Να μην ξεχαστεί το Ολυμπιακό ιδεώδες» διευκρίνισε ο Μανώλης Γλέζος κάνοντας επίκληση στον Όμηρο, λέγοντας ακόμη πως πρέπει να κάνουμε την υπέρβαση και να μιμηθούμε τους αρχαίους Έλληνες που κάθε τέσσερα χρόνια οι νέοι τους σταματούσαν τις εχθροπραξίες και δεν σκοτώνονταν στα πεδία των μαχών, αλλά συναγωνίζονταν μεταξύ τους.

«Να γκρεμίσουμε τα τείχη ανάμεσα μας δηλώνοντας ότι στη δημοκρατία μπορούμε να είμαστε ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα για το καλό της πατρίδας» τόνισε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος.

Ένα μετάλλιο με την παράσταση του θεού αγώνα ήταν το όμορφο έπαθλο των αθλητών.

Τους ευχαριστούμε όλοι από καρδιάς για τις χαρές που μας έδωσαν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης