Ο Γιώργος Στεφανόπουλος, πυγμάχος, που πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ως Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης.

«Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές και επέλεξα να βάλω το όνομά μου δίπλα σε έναν άνθρωπο απολύτως ηθικό και έντιμο και βέβαια ανεξάρτητο κομματικά, την κ. Μαίρη Γώγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κ. Γώγου, την οποία γνωρίζω προσωπικά περίπου δεκαπέντε χρόνια, είναι ένας άψογος επιστήμονας στον τομέα της καρδιολογίας, απολύτως επιτυχημένη με ό, τι καταπιάνεται αλλά το σημαντικότερο για μένα, είναι ότι είναι ένας άνθρωπος εργατικός, καθαρός και ξέρω ότι έχει όραμα και πολλή αγάπη και όρεξη για δουλειά για την Πεύκη και τη Λυκόβρυση.

Τη θαυμάζω που αποφάσισε να πάρει τα ηνία του δήμου τώρα στα δύσκολα. Με τίμησε με την πρότασή της να συμπορευθούμε σε αυτή τη νέα της διαδρομή και αποδέχτηκα την πρότασή της αμέσως, γιατί πιστεύω ότι σε αυτό το κρίσιμο σημείο που έχει φτάσει η χώρα μας, πρέπει να υποστηριχθούν οι άνθρωποι που μπαίνουν στην αυτοδιοίκηση για να δώσουν και όχι για να πάρουν, οι άνθρωποι που έχουν αποδείξει εμπράκτως σε όλη τη διαδρομή της ζωής τους ότι είναι “εργάτες” και διέπονται από ακλόνητες αξίες, ήθος και εντιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιώργος Στεφανόπουλος γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα. Υπήρξε κορυφαίος πυγμάχος και από το 1996 είναι προπονητής πυγμαχίας στο Αριστοτέλειο που ίδρυσε ο ίδιος. Χαρακτηρίστηκε από τον ελληνικό και διεθνή τύπο ως ο μεγαλύτερος Έλληνας πυγμάχος, αφού πήρε μέρος σε δύο Ολυμπιάδες, του Λος Άντζελες το 1984, της Βαρκελώνης το 1992. Kέρδισε ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκούς αγώνες, χρυσό ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και τρία χρυσά σε Βαλκανικούς Αγώνες. Επίσης σε 23 συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις κέρδισε 12 χρυσά, 4 ασημένια και 2 χάλκινα μετάλλια.

Ανήκει στους ελάχιστους αθλητές παγκοσμίως που αναδείχθηκε επί 14 συναπτά έτη πρωταθλητής στη χώρα του σε ατομικό άθλημα. Έχει φτάσει στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης κι έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στο kick-boxing. Βρέθηκε αντίπαλος με κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας πυγμαχίας όπως ο Σαβόν, Μαύροβιτς κ.α. Για αυτήν την αξεπέραστη μέχρι και σήμερα πετυχημένη καριέρα του, που συνδύασε κορυφαίες νίκες και ήθος, το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ελληνικής και παγκόσμιας πυγμαχίας αλλά και ευρύτερα του ελληνικού και παγκόσμιου αθλητισμού.

Είναι τελειόφοιτος των Τ.Ε.Φ.Α.Α., είναι μέλος του Σ.Ε.Ο. (Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών), είναι δημόσιος υπάλληλος διορισμένος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ε.Α.Κ.Ν. Αγ. Κοσμά, έχει διατελέσει προπονητής της Εθνικής ομάδας παίδων και γυναικών πυγμαχίας, προπονητής της ομάδας των ανδρών του συλλόγου του Πανελληνίου Γ.Σ. αλλά και Τεχνικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Είναι επί 16 χρόνια προπονητής πυγμαχίας στις ένοπλες δυνάμεις στην ομάδα του στρατού. Έχει προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στο Ολυμπιακό γραφείο του δήμου Περιστερίου, όταν ανακηρύχθηκε Ολυμπιακή Πόλη Πυγμαχίας για την Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004.

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πολύ έντονη κοινωνική δράση ως μέλος του συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών με επισκέψεις σε ιδρύματα, νοσοκομεία, φυλακές και κυρίως σχολεία. Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Μια ζωή σαν Ring» που απέσπασε κορυφαίες κριτικές. Πρόπερσι μετονομάστηκε προς τιμήν του το Ολυμπιακό Στάδιο Πυγμαχίας σε «Γιώργος Στεφανόπουλος», αποτείνοντάς του έτσι η πολιτεία ύψιστο φόρο τιμής. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης