Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας, έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Μυτιλήνη: «Τα πράγματα θα πάνε πολύ καλύτερα. Δεν είναι η Ελλάδα του κ. Τσίπρα αυτή, που μας αξίζει. Η Ελλάδα θα ξαναγίνει δυνατή και υπερήφανη και οι Έλληνες θα ξανασηκώσουν ψηλά το κεφάλι τους».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της κεντρικής του ομιλίας, στο κατάμεστο από κόσμο, Δημοτικό Θέατρο της Πρωτεύουσας του νησιού της Λέσβου, υπογράμμισε: «Σας ευχαριστώ από καρδιάς γι’ αυτήν τη θερμή υποδοχή. Για σας αγωνιζόμαστε».

Από την έναρξη της εκδήλωσης αλλά και καθ΄ όλη τη διάρκεια της, ιδιαίτερα αισθητή ήταν η παρουσία της ΟΝΝΕΔ Μυτιλήνης, η οποία έδωσε ιδιαίτερο παλμό και δυναμισμό στην ομιλία του Προέδρου της ΝΔ. Παράλληλα και ανταποκρινόμενος στα συνθήματα του κόσμου, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σύντομα και όχι μόνον το Αιγαίο αλλά ολόκληρη η Ελλάδα θα είναι μπλε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και συνέχισε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για όλα όσα κάνατε για την προσφυγική κρίση. Εδώ στη Λέσβο, έχετε σηκώσει στην πλάτη σας, ένα τεράστιο βάρος. Η στάση έχει αναγνωριστεί. Ο ρόλος σας, μνημονεύεται θετικά, σε όλο τον κόσμο. Το φιλότιμο, η ανθρωπιά, η καλή προαίρεση της Λέσβου υπονομεύονται από την τραγική ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης, γίνονται βήματα προς τα πίσω». Και υπογράμμισε: «Αυτό που συμβαίνει στη Μυτιλήνη και στα άλλα νησιά είναι απόδειξη της διαχειριστικής αποτυχίας της Κυβέρνησης.

Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το προσφυγικό, όλα τα κόμματα προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε. Ειδικά η Νέα Δημοκρατία, με το ειδικό της βάρος ως Αξιωματική Αντιπολίτευση. Δεν σπεύσαμε να εκμεταλλευτούμε το προσφυγικό πρόβλημα για να αποκομίσουμε κάποια μικροκομματικά οφέλη. Καταθέσαμε προτάσεις. Κάναμε παρεμβάσεις στο εξωτερικό για να προωθήσουμε τις ελληνικές θέσεις.

Αυτό το αναγνώρισε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, σε μια από τις ελάχιστες στιγμές πολιτικής ευπρέπειας που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Δυστυχώς, όμως, φίλες και φίλοι – και σήμερα είχα, για άλλη μια φορά, την ευκαιρία να διαπιστώσω – η κατάσταση εξελίσσεται από το κακό στο χειρότερο. Η Κυβέρνηση αυτή ξεκίνησε διακηρύσσοντας μια πολιτική των «ανοιχτών συνόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: Και σήμερα ακόμα, πολλοί πρόσφυγες και μετανάστες, τους οποίους κάποιοι χρησιμοποιούσαν για να πουλήσουν ανθρωπισμό και ευαισθησία, ζουν σε τριτοκοσμικές συνθήκες, τραγικές για κάθε πολιτισμένη χώρα. Είχα την ευκαιρία να το διαπιστώσω και σήμερα σε ένα κομμάτι του hot spot της Μόριας. Κατηγορούσαν εμάς για σκληρότητα και αναλγησία, αλλά επί των δικών μας ημερών κάναμε τα πάντα για να τους παρέχουμε αξιοπρεπείς και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Αυτή είναι πραγματικότητα».

Ταυτόχρονα και επικρίνοντας τους κυβερνητικούς χειρισμούς, παρατήρησε: «Απέτυχαν στη φύλαξη των συνόρων. Απέτυχαν στην υλοποίηση όσων έπρεπε να γίνουν. Απέτυχαν και ως προς τις ευθύνες που έχει αναλάβει η ελληνική Κυβέρνηση για την υλοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας. Απέτυχαν παντού, παρότι έχουν περίπου απεριόριστους πόρους από την Ε.Ε. Παρά το ότι είχαν τη στήριξη όλων σχεδόν των ελληνικών κομμάτων. Παρά τη συγκινητική συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας και των χιλιάδων εθελοντών, που κατέθεσαν την ψυχή τους για να βοηθήσουν πονεμένους και κατατρεγμένους ανθρώπους. Το καταλαβαίνουν πλέον οι πάντες. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ούτε θέλουν, ούτε ξέρουν, ούτε μπορούν να λύνουν τα προβλήματα του τόπου. Δεν μπορούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, δεν μπορούν σε ολόκληρη τη χώρα.

Και με σφοδρή επίθεση κατά τη Κυβέρνηση δήλωσε: «Ο κ. Τσίπρας, απέτυχε στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης λόγω ιδεοληψιών. Αν δεν μπορούν ας κάνουν στην άκρη, να έρθουν άλλοι να προσπαθήσουν».

«Πρόσφυγες και μετανάστες τους οποίους κάποιοι χρησιμοποιούσαν, για να πουλήσουν ανθρωπισμό και ευαισθησία, ζουν ακόμα σε τραγικές συνθήκες. Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να λύσουν τα προβλήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανακοίνωσε πέντε άμεσες προτεραιότητες που θα εφαρμόσει ως Κυβέρνηση για το προσφυγικό:

· Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.
· Επιτάχυνση όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών για την ενεργοποίηση πολιτικού ασύλου.
· Σωστή και αποτελεσματική φύλαξη των εθνικών μας συνόρων
· Η καταγραφή και ο έλεγχος όλων των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.
· Βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τους παραμένοντες σε κλειστές και ανοιχτές δομές στη Μόρια και σε άλλα σημεία της Ελλάδας

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τόνισε: «Τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και τα σύνορα της Ευρώπης και σύνορα της Ελλάδος. Το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού το αντιμετωπίζουμε υπό το πρίσμα των συμφερόντων της πατρίδας μας και των Ελλήνων». Και υπογράμμισε: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη του υγιούς πατριωτισμού».
Κατά την ομιλία του επιτέθηκε σφοδρά στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης της χώρας: «Τρεις λέξεις χαρακτηρίζουν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ψέματα, ανικανότητα και λάσπη. Ήταν τα δυο πιο εφιαλτικά χρόνια της μεταπολίτευσης. Η χώρα γύρισε πολύ πίσω. Δυστυχώς το πισωγύρισμα ήρθε όταν η χώρα έβγαινε από την κρίση. Υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έκανα πιο δύσκολη τη ζωή των πιο αδύναμων κοινωνικών τάξεων. Λαός και ιστορία θα είναι αμείλικτη με τον κ. Τσίπρα και την παρέα του».

Ζήτησε το ταχύτερο δυνατό την προσφυγή στις κάλπες τονίζοντας ό,τι: «Η απομάκρυνση Τσίπρα – Καμμένου είναι προϋπόθεση για να πάει μπροστά η Ελλάδα. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές και όσο μειώνονται τα ποσοστά τους, τόσο θα μεγαλώνει η αθλιότητά τους». Και χαρακτηριστικά παρατήρησε:

«Ανέβηκαν με ψέματα και λάσπη και προσπαθούν κρατηθούν «σ’ αυτήν» με ψέματα και λάσπη»

Ο κ. Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι: «Θα γίνει Εξεταστική Επιτροπή για το πρώτο εξάμηνο του 2015 της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρέπει ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για το πώς οδηγηθήκαμε στο 3ο Μνημόνιο».

«Το θράσος ξεπερνάει κάθε προηγούμενο ειδικά όταν ο κ. Τσίπρας να κατηγορεί πως ζητάμε εκλογές εν μέσω διαπραγμάτευσης. Αντίθετα, εμείς εδώ και μήνες ζητάμε να κλείσει η αξιολόγηση με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την Ελλάδα. Ξεχνάει όμως πως εκείνος έριξε την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», επεσήμανε μεταξύ άλλων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δίχασε τους πολίτες. Από το Μέγαρο Μαξίμου εκπορεύονται όλες οι αθλιότητες. Όμως εγώ δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν μπαίνω σ΄ αυτόν τον πειρασμό».

Τέλος απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους εκείνους τους Έλληνες που θέλουν να πάει η Ελλάδα μπροστά προς την ανάπτυξη. «Απευθύνομαι σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα, που μοιράζεται αυτό το νέο πατριωτικό όραμα: Ελάτε μαζί μας. Είμαστε έτοιμοι».

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης, είπε χαρακτηριστικά: «Κάποιοι ήδη μας θεωρούν ως την αυριανή κυβέρνηση. Η αποστολή μας, δεν τελειώνει το βράδυ των εκλογών. Αντίθετα, τότε αρχίζει. Η αποστολή μας, θα τελειώσει όταν η Ελλάδα θα πατήσει και πάλι στα πόδια της, όταν θα επιστρέψει στην κανονικότητα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης