Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Με εγκαλέσατε, κ. Τσίπρα, γιατί κατέθεσα μια επίκαιρη ερώτηση, την οποία δεν θεωρήσατε και τόσο “επίκαιρη”. Όμως ο πρώτος που θα έπρεπε να ασχολείται με την πορεία της διαπραγμάτευσης είναι ο Υπουργός σας, ο οποίος, βρήκε τον χρόνο να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα σε σουίτα μεγαλοπαράγοντα ποδοσφαίρου», παρατήρησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας τη δευτερολογία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή για ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, κατά τη διάρκεια της «Ώρας του Πρωθυπουργού». Υπογραμμίζοντας σχετικά: «Να είστε πιο προσεκτικός, κ. Τσίπρα, όταν κατηγορείτε κάποιους για εκλεκτικές συγγένειες με παράγοντες του ποδοσφαίρου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναφερόμενος στην πρωτολογία του Πρωθυπουργού και σχολιάζοντάς την επικριτικά, επεσήμανε: «Όταν υπολείπεστε 15 μονάδες στις δημοσκοπήσεις, πρέπει να είστε πιο προσεκτικός, την ώρα που κάνετε υποδείξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση. Η ειρωνεία σας δεν θα σας βγάλει από το αδιέξοδο».

Παράλληλα, ανέφερε: «Σε 45 μέρες σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχαμε εκροή καταθέσεων 2,5 δις ευρώ παρά τα capital controls. Δε σας εμπιστεύεται κανείς κ. Τσίπρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε: «Αυτό που λέω παντού είναι ό,τι η Ελλάδα χρειάζεται δημοσιονομικό αέρα. Και πως θα χρειαστούμε μία νέα συμφωνία με πλεόνασμα 2%. Η διαφορά μας, κ. Τσίπρα, είναι ότι μιλάω “μία” γλώσσα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό».

«Οποιαδήποτε αναφορά στη δραχμή πρέπει να τελειώνει. Και, στο Βερολίνο έκανα τη δήλωση αυτή, για να την ακούσουν, οι πάντες», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΝΔ και είπε με σκληρή γλώσσα: «Εσείς, κ. Τσίπρα, έχετε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης. Εσείς έχετε την αποκλειστική ευθύνη των καθυστερήσεων κ. Τσίπρα. Μην ψάχνετε για συνενόχους».

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, υπενθύμισε πως η αξιολόγηση θα έπρεπε να έχει κλείσει, πριν από ένα χρόνο και συγκεκριμένα, τον Φεβρουάριο του 2016, για να υπογραμμίσει πως ακόμα δεν έχει κλείσει. Και με δριμεία κριτική είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε βάλει τη χώρα σε ένα πολύ επικίνδυνο και κατηφορικό μονοπάτι, το πού θέλετε να την πάτε το γνωρίζετε μόνο εσείς Δεν σας εμπιστεύεται κανείς. Εσείς το επαναφέρατε πίσω το μαύρο σύννεφο της δραχμής και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015».

Ενώ, ταυτόχρονα, διερωτήθηκε: «Θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση τον Μάρτιο του 2017 ή και αυτός ο στόχος πήγε περίπατο;»

Επίσης είπε: «Επαναλαμβάνετε συνέχεια μισές αλήθειες. Όλες οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας έχουν μια προϋπόθεση ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και δεν θα αποσταθεροποιηθεί το κλίμα στην οικονομία. Κάνετε τίποτα για όλα αυτά κύρια Τσίπρα; Όχι μόνο καθυστερείτε αλλά και υπονομεύετε τις μεταρρυθμίσεις. Τι λέτε για την ερώτηση των βουλευτών σας, αναφορικά με το Ελληνικό; Την θέλετε ή δεν την θέλετε αυτή την επένδυση;»

Παράλληλα, παρατήρησε πως δεν πείσθηκε από τις απαντήσεις του κ. Τσίπρα ότι υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας. «Δεν με πείσατε ότι έχετε κάποιο σχέδιο για να αντιμετωπίσετε την έξαρση της μικρής και μεσαίας βίας που βιώνουν όλοι οι πολίτες σήμερα». Και, σημείωσε: «Οι πολίτες αισθάνονται πολύ περισσότερο απροστάτευτοι και πολύ περισσότερο εκτεθειμένοι τόσο στη μικρή όσο και τη μεσαία παραβατικότητα από ό,τι αισθάνονταν πριν δυο χρόνια».

Τέλος και σχετικά με την αναφορά του κ. Τσίπρα, για το πρόσφατο ταξίδι του, στο Βερολίνο, ο Πρόεδρος της ΝΔ, στοχοποιώντας το «μυστικό» ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Παρίσι, παρατήρησε: «Μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αναφερθήκατε στην συνάντησή μου με τον κ. Σόιμπλε και την είπατε μυστική. Κ. Τσίπρα, μυστική ήταν η δική σας συνάντηση με την Ρότσιλντ. Ο πρωθυπουργός παίρνει το αεροπλάνο του και πάει στο Παρίσι. Μετά ανακοινώνει την συνάντηση κι αφού έχει μάθει, πως έχει γίνει, όλο το Πανελλήνιο».

Και, κάλεσε τον κ. Τσίπρα, να δώσει απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα: «Ποιούς είδατε; Γιατί δεν σας συνόδευαν υπηρεσιακοί παράγοντες; Αυτό είναι το μυστικό ταξίδι για το οποίο πρέπει να απαντήσετε».

Διαβάστε επίσης: Κ. Μητσοτάκης: «Να πει ο κ. Τσίπρας αν είναι πρωθυπουργός ή προβοκάτορας»

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης