Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Αυστηρότατη κριτική για την έλλειψη πολιτικής προστασίας των πολιτών και την αύξηση της τρομοκρατίας άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή, σε ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος για ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κατάσταση στη χώρα είναι εξαιρετικά σοβαρή. Για την παράταξή μας αλλά και για τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, η ασφάλεια είναι μία πάρα πολύ σημαντική αξία και η ελευθερία είναι κάτι τελείως διαφορετικό από την ασυδοσία» είπε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Θυμίζω δύο βασικές αρχές. Η πρώτη λέει πως ”η ελευθερία του ενός σταματάει εκεί που αρχίζει του άλλου και τα όρια της ατομικής ελευθερίας τα καθορίζει ο νόμος”. Η δεύτερη αρχή λέει ότι ”η ασφάλεια των πολιτών είναι υποχρέωση του κράτους δικαίου”. Ίσως η σημαντικότερη υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας. Είναι προϋπόθεση αξιοπρέπειας για τους πολίτες, προϋπόθεση προόδου για τη χώρα».

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ, κύριε Τσίπρα, για να θυμίσουμε ότι η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να εγγυάται την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία των πολιτών. Όποιος φοβάται δεν είναι ελεύθερος. Εμείς λέμε όχι στον φόβο».

«Από τότε που ήρθε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην εξουσία, έχουμε έξαρση της βίας και αυξημένη εγκληματικότητα. Η κατάσταση χειροτερεύει διαρκώς και δυστυχώς χειροτερεύει επικίνδυνα τον τελευταίο καιρό» επεσήμανε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε σχετικά στοιχεία για την αύξηση της εγκληματικότητας. Σύμφωνα με αυτά, τους πρώτους έξι μήνες του 2016 υπήρξε αύξηση ληστειών κατά 11% συγκριτικά με το 2015. Το ίδιο διάστημα οι κλοπές αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αυξήθηκαν κατά 9,5%. «Η ανομία γενικεύεται και η εγκληματικότητα εξαπλώνεται» τόνισε και πρόσθεσε: «Βάλατε την εγκληματικότητα μέσα στην καθημερινότητα και γεμίσατε την καθημερινότητα με σπασμένες εικόνες, κ. Τσίπρα. Πέντε τρόλεϊ έχουν καταστραφεί έξω από την περιοχή του Πολυτεχνείου».

«Μειώσατε την παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους. Εμείς δεσμευόμαστε πως θα επανασυστήσουμε την Ομάδα Δέλτα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Πόσον καιρό ακόμα θα ανέχεστε το παρακράτος των Εξαρχείων εξαιρώντας το από τους νόμους της ελληνικής Πολιτείας; Τελικά, πείτε μας, κ. Τσίπρα, είστε πρωθυπουργός ή προβοκάτορας; Ως πότε θα κοιτάτε με απάθεια την κατάσταση στη χώρα;» διερωτήθηκε.

Συνεχίζοντας, είπε πως η Ελλάδα «είναι μία ακυβέρνητη χώρα. Η κατάσταση έχει ξεφύγει αποκλειστικά με δική σας ευθύνη ή μάλλον έχει ξεφύγει, επειδή ευθύνη δεν δείξατε ποτέ. Έχει ξεφύγει με τη δική σας ανοχή και την πολιτική ανοχή που ακολουθείτε».

«Μπορείτε να νοιαστείτε για τους έντιμους και φιλήσυχους κατοίκους των περιοχών που βουλιάζουν στην εγκληματικότητα, κ. Τσίπρα; Μπορείτε να προστατεύσετε τους πολίτες και την περιουσία του ελληνικού λαού κ. Τσίπρα;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίθεση κατά Τσίπρα και υπουργών για την ασφάλεια

Επιπλέον, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού και των υπουργών της κυβέρνησης λέγοντας: «Η πρώτη σας ενέργεια, μόλις ήρθατε στην κυβέρνηση, ήταν να καταργήσετε τις φυλακές ”τύπου Γ”, υψίστης ασφάλειας, που υπάρχουν σε όλες τις δημοκρατικές χώρες. Οι μόνοι που χάρηκαν από αυτήν την απόφαση ήταν οι σκληροί ποινικοί και οι τρομοκράτες».

Και υπενθύμισε: «Ο πρώην υπουργός Προστασίας τους Πολίτη, ο κ. Πανούσης, είχε αναφερθεί πολλές φορές στη στοχοποίησή του από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία έδειχναν ιδιαίτερη ανοχή -για να το πω κομψά- σε θέματα εγκληματικότητας». «Θέλετε να σας θυμίσω το τι έλεγε ο κ. Πανούσης ή το τι έλεγαν τα στελέχη της Νεολαίας του κόμματός σας γι’ αυτό;» πρόσθεσε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον πρόσφατο διάλογο μεταξύ του υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, που είδε το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με τον Σάββα Ξηρό: «Ο κ. Ξανθός απολογήθηκε σε ομάδα αναρχικών γιατί δεν αποφυλακίστηκε ο Σάββας Ξηρός. Σας ενοχλεί αυτό» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Γιατί το είπε σε μία ιδιωτική συνομιλία και αυτή διέρρευσε. Και μάλιστα ο ίδιος στηρίζει αυτήν την επιλογή» πρόσθεσε.

Απαντώντας άμεσα σε σχόλιο του κ. Τσίπρα, με ιδιαίτερα υψηλό τόνο ανέφερε: «Δεν ντρέπεστε εσείς, λίγο, μ’ αυτά που κάνετε. Δεν ντρέπεστε λίγο. Εσείς πρέπει να ντρέπεστε και για το στέλεχός σας, τον κ. Λάμπρου, ο οποίος είχε αναλάβει τις διαπραγματεύσεις με αρκετούς έγκλειστους στον Κορυδαλλό. Γι’ αυτό πρέπει να ντρέπεστε, κ. Τσίπρα».

«Εσείς πρέπει να ντρέπεστε και για τον κ. Παρασκευόπουλο, που με τον πρώτο νόμο που έφερε στη Βουλή ικανοποίησε σχεδόν όλα τα αιτήματα των τρομοκρατών. Εσείς προσωπικά κ. Τσίπρα, ποιος τα καλύπτει πολιτικά όλα αυτά; Εσείς κ. Τσίπρα» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κι αναρωτιέμαι αν έχετε σκεφθεί τι μήνυμα δίνετε όταν τοποθετείτε στην κυβέρνησή σας ανθρώπους που στο παρελθόν έχουν εγκωμιάσει καταδικασμένους τρομοκράτες, δικαιολογούν τις ληστείες τους μέσα από απαράδεκτες και ανιστόρητες εξισώσεις» επεσήμανε.

«Και βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα, επί των ημερών σας, τον λογαριασμό τον πληρώνουν τελικά οι μη προνομιούχοι» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης