Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε εκ νέου ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ωστόσο εξαπέλυσε και «βολές» κατά του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ο Μεϊμαράκης άσκησε κριτική για τα πεπραγμένα της επτάμηνης διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για αθέτηση υποσχέσεων, ενώ επέκρινε το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, αλλά και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, υπερασπίστηκε τη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι όσα πέτυχε χάθηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το «λαϊκό» του ύφος είπε μεταξύ άλλων: «Είμαι αυτός που είμαι εδώ και 30 χρόνια που βρίσκομαι στα κοινά. Δεν κρύφτηκα ποτέ, δεν είμαι δήθεν, είμαι άνθρωπος που δουλεύει και έχω ένσημα».

Σε ερώτηση για το όραμά του είπε ότι δεν θέλει να υποσχεθεί, αλλά δεσμεύεται ότι με συνεργασία με κοινωνικούς φορείς, μπορούν να ξεμπλοκαριστούν τα μεγάλα έργα και οι επενδύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, ανέφερε ότι το μνημόνιο δεν αφήνει κανένα περιθώριο και εξήγησε ότι αν δεν αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και εφόσον δεν μειωθεί η αδήλωτη εργασία, δεν θα υπάρξει λύση.

«Πηγαίνουμε σε εκλογές χωρίς να γνωρίζει κανείς το πλαίσιο της οικονομίας, λόγω των έκτακτων εξελίξεων του Αυγούστου», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι γι’ αυτό είχε ζητήσει να δοθούν δύο ακόμη εβδομάδες για τις εκλογές.

Συνεχίζοντας, υποστήριξε ότι η κατάσταση στην οικονομία είναι χειρότερη από τον Ιανουάριο, ενώ εκτίμησε ότι αν είχε κλείσει τότε η αξιολόγηση, τώρα θα μπορούσε η χώρα να βγει στις αγορές.

«Σήμερα οι πολίτες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα στο ροζ συννεφάκι που τους υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας πριν τις εκλογές και αυτά που έκανε τους επτά μήνες. Είπε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και τώρα πάει να μας πάρει και τα κλειδιά από τα σπίτια, είπε ότι θα δώσει 13η σύνταξη και τώρα θα κάνει μειώσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Παράλληλα, απάντησε στον κ. Τσίπρα για τα περί επιστροφής στο παρελθόν λέγοντας: «Οι πολίτες μας κρίνουν. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν συνεργάζεται και ότι θα είναι πρωθυπουργός για οκτώ χρόνια. Ας τον κρίνει ο κόσμος. Εγώ έχω δώσει δείγματα σύνθεσης, όταν ήμουν πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Τσίπρας δεν δέχεται ούτε να με δει».

Ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε την πρότασή του για ένα μίνιμουμ πρόγραμμα «λογικής», πάνω στο οποίο όπως είπε, μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

«Πρέπει να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχει ψηφίσει ο κ. Τσίπρας, πρέπει να πετύχουμε μικρότερο ποσοστό ύφεσης. Αυτά είναι σημεία που μπορούμε να συμφωνήσουμε», διευκρίνισε.

Επανέλαβε δε ότι η συμφωνία είναι του κ. Τσίπρα και ότι η Ν.Δ. ψήφισε «την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ενώ δήλωσε ότι εάν κερδίσει τις εκλογές, θα συγκροτήσει ομάδα διαπραγμάτευσης. «Εγώ δεν λέω ότι έχω μαγικές λύσεις ούτε ότι θα σκίσω το μνημόνιο», συμπλήρωσε.

Όσο για το αν μπορεί να συνεργαστεί ένα κόμμα της Αριστεράς με ένα κόμμα της Δεξιάς απάντησε: «Με τον κ. Καμμένο γιατί συνεργάζεται; για να του κάνει την βρώμικη δουλειά;».

Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες του κ. Καμμένου για τα γερμανικά υποβρύχια, ανέφερε ότι η δικογραφία που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή δεν καταλογίζει ευθύνες σε υπουργούς, αλλά μιλάει για πράξεις σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, που χρήζουν διερεύνησης.

«Με λέει υπόδικο, δεν ξέρει ότι για να είσαι υπόδικος πρέπει να έχει ασκηθεί δίωξη;», διερωτήθηκε ο κ. Μεϊμαράκης και καταλόγισε στον κ. Καμμένο ότι «κάνει προβοκάτσια» και ότι «τον έχει βάλει ο κ. Τσίπρας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης