Να συζητηθεί στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα των πολεμικών οφειλών στην Ελλάδα και οι σχετικές αναφορές πολιτών και φορέων, ζήτησε σήμερα η Κωνσταντίνα Κούνεβα, εκφράζοντας την αντίθεση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και όλης της GUE/NGL στην απόφαση που ελήφθη κατά πλειοψηφία από τους συντονιστές της επιτροπής Αναφορών να μην γίνει δεκτή σχετική συζήτηση στην Επιτροπή.

Παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης στην Επιτροπή Αναφορών, η Κ. Κούνεβα ενημέρωσε τους ευρωβουλευτές – μέλη της Επιτροπής- ότι ήδη έχει αποσταλεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο προεδρείο της συγκεκριμένης Επιτροπής το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Κατοχικών Οφειλών καθώς και η θέση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε πρόσφατα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο Κομμένο Άρτας, ένα από τα εκατοντάδες ολοκαυτώματα της ναζιστικής θηριωδίας στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, η πλειοψηφία των συντονιστών της Επιτροπής Αναφορών επέμεινε στην αρχική άποψή της ότι είναι αναρμόδια να συζητήσει το θέμα, γιατί δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης