«Τα ίδια ακριβώς έλεγαν και οι προηγούμενοι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Με αναλογιστικές μελέτες και με το ότι δεν είναι βιώσιμο το ασφαλιστικό αύξαναν τα όρια συνταξιοδότησης, μείωναν τις συντάξεις», ανέφερε το βράδυ της Παρασκευής, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Τρίκαλα, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη συνεστίαση που διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Τρικάλων του Κόμματος, στα Μεγάλα Καλύβια, ο κ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση με την πρότασή της έχει ήδη δεσμευτεί να αυξήσει τους αντιλαϊκούς έμμεσους φόρους, τον ΦΠΑ, οδηγώντας σε μεγάλες αυξήσεις για βασικά προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης, ακόμη και για βασικά τρόφιμα που πάνε στο 23%».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει ήδη δεσμευτεί να μονιμοποιήσει το χαράτσι της “εισφοράς αλληλεγγύης” σε λαϊκές οικογένειες με εισόδημα ακόμη και 30.000 ευρώ. Έχει ήδη δεσμευτεί να συνεχίσει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και της απελευθέρωσης τομέων στρατηγικής σημασίας, όπως λιμάνια και αεροδρόμια, με αρνητικές συνέπειες και για τους εργαζόμενους σ’ αυτούς τους κλάδους και για όσους θα κάνουν χρήση αυτών των υπηρεσιών. Και έχει ήδη δεσμευτεί , σύμφωνα με τον ίδιο, να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, καταργώντας τα δικαιώματα πρόωρης συνταξιοδότησης που έχουν απομείνει, και ανοίγει το δρόμο για περαιτέρω ανατροπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων, μέσω της ενοποίησης ταμείων και των αναλογιστικών μελετών που λέει ότι θα κάνει», πρόσθεσε.
 
«Τι είναι η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ; Φιλανθρωπικές οργανώσεις; Ευαγή ιδρύματα;» ρώτησε στη συνέχεια για να απαντήσει ο ίδιος:
 
«Καπιταλιστικές ενώσεις είναι που εκπροσωπούν και διαφορετικά συμφέροντα καπιταλιστικών κρατών, ακόμα και ξεχωριστών καπιταλιστών. Γι’ αυτό και τρώγονται σαν τα σκυλιά για τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους, γι’ αυτό και έχουν απόψεις που φτάνουν μέχρι αλλαγής της δομής της ευρωζώνης, με την Ελλάδα ακόμα και εκτός ευρώ, μια πιο χαλαρή ένωση ελεγχόμενη από ένα σκληρό πυρήνα, όπως και απόψεις με βάση άλλα συμφέροντα που θέλουν να προχωρήσει και να δυναμώσει η πολιτική και οικονομική ενοποίηση της ευρωζώνης, της ΕΕ».
 
«Σήμερα πολλοί μιλούν για ρήξη. Είναι άλλο πράγμα η “ρήξη” που σου προκύπτει γιατί δεν σου βγαίνει όπως θα ήθελες μια συμφωνία με τους εταίρους σου και είναι άλλο να έχεις επιλέξει το δρόμο της πραγματικής ρήξης και της σύγκρουσής με το σύστημα και τις ενώσεις του όπως είναι η ΕΕ όπου ο λαός προετοιμασμένος, οργανωμένος είναι αποφασισμένος να επιβάλλει το δίκιο του. Πραγματική ρήξη σημαίνει η εργατική τάξη με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου να έρθουν στην εξουσία, τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η παραγωγή και οι κοινωνικές υπηρεσίες να σχεδιάζονται κεντρικά και να πραγματοποιούνται με εργατικό έλεγχο και με κριτήριο τη λαϊκή ευημερία, να σπάσεις τις αλυσίδες των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών, να προχωρήσεις μονομερώς σε διαγραφή του χρέους», κατέληξε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης