Στις σημαντικές ελλείψεις και κενά στα σχολεία, εστίασε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Κατά την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου, τόνισε: «Λίγες μόλις μέρες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, τα σχολεία της χώρας μας (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση), αντιμετωπίζουν πάλι ένα σοβαρότατο πρόβλημα: πάνω από 20.000 υπολογίζονται τα κενά που πρέπει να καλυφθούν φέτος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, τα περισσότερα κενά είναι στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με περίπου 14.000 θέσεις ακάλυπτες πανελλαδικά, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση τα κενά υπολογίζονται ότι είναι γύρω στις 6.000-7.000».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ειδικότερα» επεσήμανε ο κ Αυγενάκης «όσον αφορά το Ηράκλειο, τεράστια είναι τα κενά που φαίνεται να υπάρχουν στα σχολεία του νομού. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου περίπου 1000 είναι τα κενά σε δασκάλους, νηπιαγωγούς, εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων και ειδικής αγωγής (ανάγκες των ειδικών σχολείων, για τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη). Επίσης, στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του ν. Ηρακλείου τα κενά σε εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων εκτιμώνται σε περίπου 400».

Ο κ. Αυγενάκης, ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό, ε την κοινοβουλευτική παρέμβαση, ν’ απαντήσει στα παρακάτω τρία ερωτήματα:
«1.Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας για την άμεση επίλυση του προβλήματος της σημαντικής έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία και ειδικότερα σε αυτά του Ηρακλείου;
2. Ποια συγκεκριμένα μέτρα πρόκειται να λάβετε το ταχύτερο δυνατό για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν ήδη καταγραφεί για τη φετινή χρονιά;
3. Ποιες οι ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τεράστιων ελλείψεων εκπαιδευτικών;».

Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης