Αυξάνονται τα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων για μετεγγραφές μεταξύ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, που έχουν παιδιά τα οποία σπουδάζουν σε διαφορετικές πόλεις.

Δεν έχει ληφθεί, ωστόσο, καμία συγκεκριμένη απόφαση ακόμη, αλλά θα αναζητηθούν «στοιχεία και αριθμοί» και το ζήτημα θα τεθεί αύριο, Πέμπτη, στη Σύνοδο Πρυτάνεων στη Ρόδο, καθώς, όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, ο νόμος ορίζει ότι η τελική απόφαση ανήκει στα τμήματα των ΑΕΙ της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα εισοδηματικά όρια που είναι συνήθη για τα φορολογικά θέματα είναι σκληρά» είπε ο κ. Λοβέρδος

«Σκεφτείτε μια κανονική οικογένεια δυο εκπαιδευτικών που μένει στον Πειραιά και έχει ένα παιδί στην Κρήτη και ένα στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί να ζήσει με 25.000 τον χρόνο; Σε αυτό θα ζητήσουμε να βοηθήσουν τα Πανεπιστήμια».

Σε αυτό το θέμα, ωστόσο, οι ηγεσίες των Πανεπιστημίων της χώρας έχουν ήδη εκφράσει αντιρρήσεις, καθώς τα κεντρικά Πανεπιστήμια δέχονται κάθε χρόνο μεγάλο αριθμό μετεγγραφέντων που ανεβάζουν κατά πολύ τον αριθμό των πρωτοετών φοιτητών του. Οι τελικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το θέμα των «αιωνίων» φοιτητών ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά. Μετά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα πρέπει να καθαρίσουν τα μητρώα τους.

«Η νομοθεσία που ψηφίστηκε πριν από τρία χρόνια τελικά θα εφαρμοστεί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης