Μία ύστατη προσπάθεια μέχρι το παρά πέντε της ψηφοφορίας κάνουν οι κυβερνητικοί εταίροι, προκειμένου να πειστούν οι διαφωνούντες και να υπερψηφίσουν τα μέτρα.

Στην προσπάθεια να περιοριστούν οι διαρροές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει και νέες συναντήσεις με τους βουλευτές που διαφωνούν με τα μέτρα. Ενδεχομένως να συναντηθεί στη Βουλή με τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος δεν έχει καθορίσει ακόμη τη στάση του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αμετάπειστος εμφανιζόταν έως χθες ο Μάρκος Μπόλαρης. Στο αρχικό τους «όχι» επιμένουν οι κ.κ. Κασσής και Παραστατίδης. Η Θεοδώρα Τζάκρη είπε στον ΚΤΕ Οικονομικών ότι προτίθεται να ψηφίσει «ναι», αρκεί να της δοθεί η δυνατότητα στη Βουλή να αιτιολογήσει την ψήφο της. Νωρίτερα, η κα Τζάκρη είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο. Αντιρρήσεις για τα μέτρα διατύπωσε στον ίδιο ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Κουτσούκος, ο οποίος επίσης δεν έχει αποσαφηνίσει τι θα πράξει.

Με χθεσινό του κείμενο, ο Μίμης Ανδρουλάκης επιφυλάσσεται για την ψήφο του στο σύνολο του προϋπολογισμού. Την ίδια ώρα, αδιευκρίνιστη παραμένει η συμπεριφορά ορισμένων βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, παρά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να ψηφίσουν «παρών» στο πακέτο των μέτρων. Ο κ. Βουδούρης επέμεινε στο να καταψηφίσει τα μέτρα, ενώ στην ίδια γραμμή συντάσσεται και ο Πάρις Μουτσινάς.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης