Την 79η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τη φυσιογνωμία της φετινής διοργάνωσης, και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που τον ενημέρωσαν για δικά του θέματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ.

Οι σταθμοί του Αλέξη Τσίπρα

Πρώτος σταθμός του Αλέξη Τσίπρα ήταν το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται τα σταντ διεθνών συμμετοχών, οργανισμών και φορέων. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επεσήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεναγήθηκε στο περίπτερο ενημέρωσης για το επιστημονικό κέντρο CERN και στο σταντ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του όταν του είπαν πως κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά και σε εξαγωγές.

Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του. Όταν του είπαν ότι πρέπει κατ’ αρχήν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ο κ. Τσίπρας ρώτησε «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε, το ΕΚΑΒ θα έρθει; Γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές…».

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στην πυρκαγιά στο Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα. Την ώρα που περνούσε μπροστά από το περίπτερο του ΠΑΟΚ οπαδοί της ομάδας τον υποδέχθηκαν και του πρόσφεραν μια φανέλα της ομάδας.

Στις 19.30 το απόγευμα στο συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης» θα μιλήσει σε πολιτική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ και θα παρουσιάσει τις δεσμεύσεις του κόμματος στην κοινωνία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης