Σειρά στοιχείων που επιβεβαιώνουν ότι η παρούσα κυβέρνηση υπερασπίζεται τον κόσμο της εργασίας, παρέθεσε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, από «σφραγίδα» έχει μετατραπεί σε πραγματικό «όπλο» για τους εργαζομένους, ήταν η, κατά λέξη, αναφορά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, «όταν ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση το 2015 η σχέση μερικής και πλήρους απασχόλησης ήταν 60% – 40% υπέρ της μερικής απασχόλησης. Και εντός της τριετίας 2012- 2015 είχε επικρατήσει με πολιτική επιλογή μια τάση πλήρους διάλυσης της αγοράς. Αυτή την τάση την αντιστρέψαμε με σκληρή δουλειά», είπε ο πρωθυπουργός.

Σήμερα, εξάλλου, οι νεες θέσεις εργασίας, 320.000 περισσότερες, που δημιουργούνται, είναι στην πλειονότητα τους θέσεις πλήρους απασχόλησης, ανέφερε επίσης ο κ. Τσίπρας.

Ενώ το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας, η κυβέρνηση το έριξε από το 19% στο 13%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον επίλογο της ομιλίας του, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι «η σημερινή ψηφοφορία, θα είναι καθοριστική για την επιτάχυνση της εξόδου της χώρας από τα μνημόνια, σε επτά μήνες από τώρα. Τα δύσκολα είναι πλέον πίσω μας», γεγονός που εξηγεί τον εκνευρισμό στις τάξεις των πολιτικών του αντιπάλων, παρατήρησε.

«Έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο στοίχημα, αυτό της δίκαιης ανάπτυξης», ανέφερε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αυτό το στοίχημα δεν θα κερδηθεί στο επίπεδο των αριθμών και των δεικτών, αλλά στο πεδίο της πραγματικής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, στην αύξηση των θέσεων πλήρους εργασίας, στην αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, στην περαιτέρω αναβάθμιση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών υπηρεσιών, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης