Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

«Ζήτησα μια διαβεβαίωση το απόγευμα από τον Υπουργό Οικονομικών εάν το συζητούμενο νομοθέτημα θα ισχύσει ή μετά πέντε – έξι μέρες, κατά τη συνήθη ανυποληψία των προηγουμένων μηνών, η Κυβέρνηση θα οδηγηθεί από τους εταίρους σε ανάκληση των ρυθμίσεων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω ανέφερε κατά αγόρευσή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Β΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση επί του σ.ν. του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες και άλλες διατάξεις»

Και υπογράμμισε: «Από αυτά που δεν είπε, συνάγω ότι κινδυνεύουμε για ακόμη μια φορά με τη συνήθη γελοιοποίηση. Γίναμε θεατές σήμερα μιας παρέλασης Υπουργών από το βήμα της Βουλής. Η αρμόδια Υπουργός αμφισβήτησε, μάλιστα, την αντιπολιτευτική μας τακτική και το κατά πόσο μιλούμε για τις διατάξεις του νομοσχεδίου ή γενικότερα θέματα απασχόλησης και ανάπτυξης».

«Κατ’ αρχάς» είπε ο κ. Δένδιας, «η αντιπολιτευτική τακτική είναι προνομία μας και δεν θα τη συζητήσουμε μαζί σας. Περαιτέρω, οι διατάξεις του σχεδίου νόμου είναι ασήμαντες και αδιάφορες. Ακούγαμε, μάλιστα, τους εναλλασσόμενους στο βήμα Υπουργούς να αναρωτώνται εάν το νομοθέτημα περιλαμβάνει σοβαρά βήματα προς το σοσιαλισμό!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και εξαπολύοντας δριμεία κριτική κατά των κυβερνώντων τόνισε: «Πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που προβλέπει περικοπή συντάξεων. Προστίθεται κι αυτό στα δεκαεπτά νομοθετήματα με τα οποία έχει τροποποιηθεί μέχρι τώρα ο ασφαλιστικός νόμος του κ. Κατρούγκαλου (ν.4387/16). Προβλέπει διήμερη (!) προθεσμία ενεργειών για τον εργοδότη σε περίπτωση οικειοθελούς αποχώρησης μισθωτού. Προβλέπει την έκδοση διαταγής πληρωμής για οφειλόμενους μισθούς, που τάχα θα οδηγεί σε αυτόματη εκτέλεση κατά του εργοδότη, λες κι ο τελευταίος δεν θα ασκήσει ανακοπή και η διαφορά δεν θα καταλήξει σε διαγνωστική δίκη, όπως στην περίπτωση της αγωγής».

«Παρά τις προσπάθειες εντυπωσιασμού και εξαπάτησης, τα πράγματα είναι στη βάση τους απλά: Υπάρχει ένα από τα 119 άρθρα του συζητούμενου νομοσχεδίου που να οδηγεί σε νέες θέσεις εργασίας, αύξηση μισθών και συντάξεων; Υπάρχει κάτι που θα τα αντιμετωπίσει αυτά, όταν στην πραγματική οικονομία κυριαρχεί η μερική απασχόληση, όταν η κοινωνία μαστίζεται από την πρωτοφανή φοροκαταιγίδα της τελευταίας διετίας;» συνέχισε την αυστηρή κριτική του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

Και ταυτόχρονα ανέφερε: «Σε αυτά τα 2,5 χρόνια αυξήσατε δύο φορές τους συντελεστές του ΦΠΑ, τους συντελεστές φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων, μειώσατε δύο φορές το αφορολόγητο, αυξήσατε και μονιμοποιήσατε τους συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης, αυξήσατε το φόρο εισοδήματος στους αγρότες, αυξήσατε τις ασφαλιστικές εισφορές!».

Ο κ. Δένδιας, παρατήρησε αυστηρά: «Αυτά που κάνετε είναι απίστευτα και δεν ανήκουν σε κανέναν κύκλο καμίας θεωρητικής προσέγγισης οπουδήποτε στον πλανήτη. Διακατέχεσθε από απύθμενη θρασύτητα και εισηγείσθε φαιδρότητες, με τις οποίες “εξοπλίζετε” τον Πρωθυπουργό για τη ΔΕΘ».

«Η πολιτική αξιοπρέπεια θα σας υπαγόρευε ένα μόνον πράγμα, να επιστρέψετε την εντολή στην ελληνική κοινωνία, ώστε να δούμε πως θα εξέλθουμε από την κρίση» κατάληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης