«Μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, αξιοποιεί το διεθνές γεωπολιτικό της εκτόπισμα» τόνισε ο Νίκος Παππάς λίγο πριν την εκτόξευση του νέου τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου Hellas – Sat 3.

Σημειώνεται πως ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος, με το όνομα HELLAS SAT 3 και τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου, αναμένεται να εκτοξευτεί απόψε ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκτόξευση θα γίνει από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της Γαλλικής Γουιάνας.

Στο διαστημικό κέντρο βρίσκεται ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο οποίος, το βράδυ της Τρίτης παρακολούθησε την πολύπλοκη και ιδιαίτερης σημασίας «roll out» του πυραύλου ARIANE 5 ECA, που μετέφερε τον δορυφόρο από τις εγκαταστάσεις της κατασκευάστριας Thales Alenia Space, στο ανατολικό άκρο της Γαλλικής Ριβιέρας στη Νίκαια.

«Μετά από πάρα πολλά χρόνια η Ελλάδα επιστρέφει δυναμικά στον τομέα του διαστήματος, αξιοποιεί το διεθνές γεωπολιτικό της εκτόπισμα, τις νέες τεχνολογίες και τις δυνατότητες που δίνει η δορυφορική και διαστημική τεχνολογία» αναφέρει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στο μήνυμά του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης