Την πρόθεσή του να καταθέσει άμεσα νομοσχέδιο για την ταχεία εκδίκαση σοβαρών ποινικών αδικημάτων γνωστοποίησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στη Βουλή, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη.

Ο κ. Ρουπακιώτης έκανε λόγο για μία εκρηκτική κατάσταση και ανέφερε πως οι φορολογικές υποθέσεις έχουν βαλτώσει. «Υπήρχε πρόγραμμα να τελειώσουν στο 20% οι φορολογικές υποθέσεις, μέχρι τέλος του Ιουνίου, αλλά έχουν βαλτώσει» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στο νομοσχέδιο που προωθείται έχουμε διατάξεις για εκείνους που διέπραξαν σοβαρά οικονομικά αδικήματα, ώστε να επισπεύδονται οι αποφάσεις» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση στους εισαγγελείς και τους δικαστές να σκεφτούν το χρέος τους και να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ελληνικής κοινωνίας.

«Η κρίση που μαστίζει την ελληνική κοινωνία γεννά και πολλές δίκες. Υπάρχει σωρεία αδικημάτων στον τομέα της οικονομικής διαχείρισης, τα εγκλήματα με τα λευκά κολάρα. Μετά τις 19 Ιανουαρίου, πιστεύω να σκεφτούν το χρέος τους στην ελληνική κοινωνία, γιατί η Πολιτεία θα πράξει αυτό που όφειλε» σημείωσε ο κ. Ρουπακιώτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης