Στη Χαλκίδα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας και η τοπική κοινωνία του επεφύλαξε θερμή υποδοχή. «Δεν θα αντέξει πολύ αυτή η κυβέρνηση, μαζί θα σχεδιάσουμε το μέλλον» δήλωσε κατά την επίσκεψή του στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας, όπου είχε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων.

Ανέφερε πως «η Εύβοια είναι θύμα του μνημονίου» και τόνισε πως είναι δίπλα στους εργαζόμενους ζητώντας τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να κρατήσουν το εργοστάσιο ανοιχτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το πλάνο μας δεν βασίζεται στα κέρδη, αλλά στο δικαίωμα για δουλειά. Να διαφυλάξετε αυτήν την περιουσία η οποία είναι και δημόσια» τόνισε χαρακτηριστικά στους εργαζόμενους.

Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στο Εργατικό Κέντρο της πόλης, συνοδευόμενος από τους Βουλευτές Δημήτρη Στρατούλη και Αλέξη Μητρόπουλο, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με τους εργαζόμενους της ΣEΛMAN, της NEOΣET, της INTEPKEM κ.ά..

Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα τους και κρατούσε σημειώσεις σε ένα μικρό laptop. Στη συνέχεια απεύθυνε λόγο στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου με επίκεντρο φυσικά την ανεργία που μαστίζει την Εύβοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η Εύβοια έσφυζε από ζωή και σήμερα την έχουν μετατρέψει σε έρημο τόπο. Αυτοί που μας κυβερνούν, αποφάσισαν να ξεπουλήσουν την χώρα, την προοπτική της, τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Ο πρωθυπουργός γυρνά δεξιά και αριστερά και μιλάει για επενδύσεις. Η καλύτερη επένδυση που μπορούσε να είχε γίνει είναι το έμψυχο υλικό και στην εργασία, στους εργαζόμενους. Να έρθει ο πρωθυπουργός να δει όλη την βιομηχανική περιοχή της Χαλκίδας που έχει ερημώσει. Δεν θα αντέξουν για πολύ ακόμα».

Πηγή: eviazoom.blogspot.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης