Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης θα ακολουθήσει μετά την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για τα μέτρα λιτότητας που περιλαμβάνει η συμφωνία της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές, ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Θα είναι ένας ευρύς ανασχηματισμός με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, πρόσθεσε.

Ξεχωριστά ο αξιωματούχος ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν σκέφτεται να παραιτηθεί και πως η κυβέρνηση δεν θα διευρύνει το συνασπισμό της με άλλα κόμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρωθυπουργός δεν θεωρεί ηθική και υπεύθυνη στάση να να εγκαταλείψει τώρα τα καθήκοντά του από τη στιγμή που η κυβέρνησή του έφερε τη συμφωνία», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο να σχηματιστεί μεταβατική κυβέρνηση με τεχνοκράτες: «Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πως οι Έλληνες δεν θέλουν μη αιρετούς στην εξουσία», είπε.

ΣΥΡΙΖΑ: Εκλογές σίγουρα το Φθινόπωρο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έντονος προβληματισμός σχετικά με την πολιτική διαχείριση της συμφωνίας, αλλά και για την ενότητα του κόμματος, αναπτύχθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ήταν κοινή η διαπίστωση στην Πολιτική Γραμματεία ότι οι τελευταίες εξελίξεις θα οδηγήσουν σχεδόν με βεβαιότητα τη χώρα σε εκλογές το Φθινόπωρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης