«Οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου των παιδιών είναι οι γνωστοί, προβεβλημένοι «σωτήρες» της χώρας! Είναι η κυβέρνηση που σπρώχνει το λαό και τη νεολαία στην εξαθλίωση, είναι αυτοί που μας στερούν την αξιοπρέπεια!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για το θάνατο των δύο παιδιών προχθές στη Λάρισα από αναθυμιάσεις.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δυο παιδιά από τα Χανιά και τη Χαλκίδα (21 και 22 ετών) έχασαν τη ζωή τους. Άλλα τρία χαροπαλεύουν. Ακόμη κι αν σωθούν είναι άγνωστο ποιές θα είναι οι εγκεφαλικές βλάβες που θα κουβαλάνε μια ζωή. Κι όλα αυτά για να ζεσταθούν. Με ένα κομμένο θερμοσίφωνο. Ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι. Στην Ελλάδα του 2013.

Φτάνει πια! Φτάνει με τους συνεχόμενους μήνες ανεργίας! Φτάνει με τα αδιέξοδα που μας στέλνουν τον ένα μετά τον άλλο στο εξωτερικό! Φτάνει με τη φτώχεια και τη μιζέρια που μας έχουν βυθίσει! Φτάνει με το μέλλον που θέλουμε αλλά μας έχουν πάρει! Φτάνει πια με τους νεκρούς! Ο ένας μετά τον άλλο χάνουν τη ζωή τους όσο βυθιζόμαστε στην καταστροφή!

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου των δύο φοιτητών άρχισαν οι ηθικοί αυτουργοί και τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Τα «παχύδερμα» των μνημονίων λένε ότι αυτά συμβαίνουν. Ότι ήταν ένα ατύχημα, ένα μεμονωμένο περιστατικό. Ότι «τα παιδιά δεν πρόσεξαν τη φωτιά», ότι «δεν γνώριζαν τις βλαβερές συνέπειες του μονοξειδίου». Ούτε ίχνος τσίπας!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτοί που ευθύνονται σφυρίζουν αδιάφορα, από σεβασμό τάχα για τα παιδιά που χάθηκαν! Ένοχο είναι απλά …το μονοξείδιο του άνθρακα και η απροσεξία. Λες και είναι μονόδρομος να μην έχεις τα βασικά, λες και είναι λογικό να κρυώνεις και να μην έχεις για πετρέλαιο. Λες και δεν είναι εκείνοι που βύθισαν την χώρα στην ανθρωπιστική κρίση!

Οι ηθικοί αυτουργοί του θανάτου των παιδιών είναι οι γνωστοί, προβεβλημένοι «σωτήρες» της χώρας! Είναι η κυβέρνηση που σπρώχνει το λαό και τη νεολαία στην εξαθλίωση, είναι αυτοί που μας στερούν την αξιοπρέπεια!

Μετράμε νεκρούς: Κάθε μέρα που η χώρα θα συνεχίζει να κυβερνιέται από την τρόικα. Με κάθε νόμο που θα εφαρμόζουν. Όταν καθετί ζωντανό σε αυτόν τον τόπο θα καταστρέφεται, μια ολόκληρη γενιά -εμείς- θα πρέπει να διαλέξουμε:
Ή θα μάς καταντήσουν δούλους ή θα τους διώξουμε.
Ή θα στερηθούμε τα βασικά ή θα ζήσουμε με αξιοπρέπεια.
Ή εμείς θα φτιάξουμε μια νέα Ελλάδα ή θα συνεχίσουμε να μετράμε…
Επιτέλους Αξιοπρέπεια – Επιτέλους Δημοκρατία!».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σήμερα όλους να συμμετέχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της ΟΛΜΕ στην πλατεία Ελευθερίας.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης