«Μπλόκο» στην υπογραφή της διακήρυξης της Ρώμης βάζει ο Πιτέλα σε περίπτωση που αυτή, όπως τόνισε, δεν περιλαμβάνει την κοινωνική ατζέντα.

Ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών (S&D) στο Ευρωκοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του εμφανίστηκε ιδιαίτερα υποστηρικτικός στις ελληνικές θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των υπολοίπων δήλωσε, πως «υπάρχει ανάγκη να περιληφθεί στη Διακήρυξη της Ρώμης δέσμευση για την κοινωνική ατζέντα και την προστασία της» καλώντας τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, σε αντίθετη περίπτωση, να μην την υπογράψει.

Στη συνέντευξή του στην ιστοσελίδα, Euractiv, όταν ερωτήθηκε για το αίτημα το οποίο διατύπωσε η ελληνική κυβέρνηση να συμπεριληφθεί το θέμα του σεβασμού των συλλογικών συμβάσεων στη διακήρυξη της Ρώμης υπογράμμισε: «Συμφωνώ με αυτό. Είμαι βέβαιος ότι οι σοσιαλιστές ηγέτες μας στο Συμβούλιο της ΕΕ δεν θα επιτρέψουν αυτό το σημείο να απουσιάζει από το τελικό κείμενο. Θα πρέπει να είναι ο πυρήνας της διακήρυξης».

Τέλος, εστίασε στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για τις νότιες χώρες της ΕΕ, σημειώνοντας, πως «ο Ολλανδός πολιτικός μοιράζεται τα ίδια στερεότυπα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ήμουν ο πρώτος ηγέτης, ο οποίος επέκρινε έντονα τις δηλώσεις αυτές και ζήτησε την παραίτησή του. Έχω εκπληρώσει το καθήκον μου. Είχα το θάρρος να το ζητήσω, ενώ ο Ντάισελμπλουμ είναι επίσημα μέλος της πολιτικής μου οικογένειας. Πρέπει να παραιτηθεί γιατί τα σχόλιά του δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές της σοσιαλιστικής και προοδευτικής οικογένειας. Αυτά είναι στερεότυπα εναντίον των χωρών του Νότου και των γυναικών. Ειλικρινά, αυτό δεν είναι το κατάλληλο επίπεδο ποιότητας για να είναι πρόεδρος του Eurogroup».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης