«Η καθυστέρηση είναι ζημιά, αλλά σίγουρα αναπληρώνεται. Το 2017 θα επανεκκινήσει η οικονομία» αναφέρει στον focus fm ο ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας.

Σε ό,τι αφορά στο Ελληνικό τόνισε πως θα είναι το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης σε όλη την Ευρώπη. «Μέσα στο 2017 το Ελληνικό θα ξεκινήσει, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε όλα τα μεγάλα έργα πάντα υπήρχαν καθυστερήσεις και υπάρχουν προβλήματα, νομίζω τα τελευταία δύο χρόνια έγινε προσπάθεια τα έργα να επιταχυνθούν, να λυθούν εκκρεμότητες και να μπουν σε φάση υλοποίησης.

Το Ελληνικό έχει μπει οριστικά στο δρόμο υλοποίησης, έχει ψηφιστεί από τη βουλή έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και βρισκόμαστε στη φάση να ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοση του προεδρικού διατάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μένουν δύο μικρές εκκρεμότητες, με τους αρχαιολογικούς χώρους και την πράξη χαρακτηρισμού του δασαρχείου, οι οποίες πολύ σύντομα θα επιλυθούν και θα προχωρήσουμε. Υπάρχει γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους και μία απόφαση του υπουργού, που δημιουργεί το νομικό πλαίσιο να ξεπεραστούν αυτά.

Όσο μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η γραφειοκρατία στην υλοποίηση των έργων στην Ελλάδα, άλλα τόσα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί και η προχειρότητα με την οποία ξεκινούν κάποια έργα.

Με δεδομένο το νομικό καθεστώς της χώρας πρέπει να ακολουθούμε κάποιες τυπικές διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσουμε, όταν πάμε με πολιτικές αποφάσεις να τις ξεπεράσουμε, τότε το βρίσκουμε μπροστά μας στο επόμενο στάδιο. Τα πράγματα έχουν μπει σε σειρά και πιστεύω πως τάχιστα θα έχουμε τελειώσει και θα πάμε στην έκδοση του προεδρικού διατάγματος».

Να θυμίσουμε ότι με ερώτηση που υπογράφουν 17 βουλευτές προσκείμενοι στους 53, μεταξύ άλλων οι Δρίτσας, Αναγνωστοπούλου, Μπαλαούρας, Καββαδία και ο Νίκος Φίληςζητείται η οριοθέτηση των αρχαιολογικών χώρων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.

Αυτές οι ενδοκυβερνητικές τριβές έχουν ως στόχο το «πάγωμα» εν νέου της επένδυσης που έχει δρομολογηθεί για το επί χρόνια αναξιοποίητο πρώην αεροδρόμιο, σε μια περίοδο, που η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς κορυφώνεται και εδώ και καιρό έχει δοθεί το μήνυμα για στροφή στην ανάπτυξη και στις επενδύσεις.

Την ίδια ώρα αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, να μην χαρακτηρίσει ως διατηρητέα, κτίρια στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης