Ο ομογενής πολιτειακός υπουργός Πολυπολιτισμού της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, υποστηρίζει ότι στο πολιτειακό Κοινοβούλιο πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι μετανάστες βουλευτές, για να αντικατοπτρίζεται πιο αντιπροσωπευτικά η δημογραφική σύνθεση της πολιτείας.

Γεννημένος στην Ελλάδα ο ίδιος, σημείωσε ότι το 25% των κατοίκων της Βικτόριας έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό, αλλά μόλις το 14% των βουλευτών είναι μεταναστευτικής καταγωγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κότσιρας επεσήμανε ότι οι μετανάστες θα πρέπει να ενημερωθούν για να κατανοήσουν πώς λειτουργεί το πολιτικό σύστημα της χώρας, αλλά και η Βουλή να γίνει πιο αντιπροσωπευτική και να τους εκπροσωπεί όλους.

«Όχι με ποσοστώσεις, αλλά με ενημέρωση, συμμετοχή, σωστές δημοκρατικές διαδικασίες» τόνισε ο υπουργός Πολυπολιτισμού, ενώ μαζί του συμφώνησαν και μεταναστευτικοί οργανισμοί, όπως ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικών Μειονοτήτων της Βικτόριας, Τζο Καπούτο.

Ο Νίκος Κότσιρας ήταν μόλις πέντε ετών όταν έφτασε στην Αυστραλία, τον Μάιο του 1964, με την οικογένειά του με το υπερωκεάνιο «Πατρίς». Σήμερα, είναι ο πρώτος γεννημένος στην Ελλάδα υπουργός του Φιλελεύθερου Κόμματος της Βικτόριας, της δεύτερης πολυπληθέστερης πολιτείας της Αυστραλίας. Γεννήθηκε στο χωριό Χανδρινού κοντά στην Πύλο, το 1959. Σπούδασε εκπαιδευτικός, έγινε διευθυντής σχολείου, αλλά τον κέρδισε η πολιτική. Υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού της Βικτόριας και γνωστού φιλέλληνα Τζεφ Κένετ, αλλά και του υπουργού του Φιλ Χάνιγουντ, ενώ το 1999 εξελέγη μέλος του πολιτειακού κοινοβουλίου. Σήμερα, είναι υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων στη Βικτόρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτές τις μέρες, ο Νίκος Κότσιρας απηύθυνε πρόσκληση σε πολίτες και οργανισμούς, προκειμένου να καταθέσουν την άποψή τους, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης της Βικτόριας για την ενδυνάμωση του πολυπολιτισμού και την επίτευξη αρμονικότερης συμβίωσης των κατοίκων της πολιτείας.

Το έγγραφο που ονομάζεται «Το Όραμα της Κυβέρνησης για τους Πολίτες της Πολυπολιτισμικής Βικτόριας», περιέχει όχι μόνο τις προτάσεις δράσεις της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, αλλά και μία ολοκληρωμένη εικόνα για την πολυποίκιλη εθνοτικά Βικτόρια και είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα http://www.multicultural.vic.gov.au/ Ο κ. Κότσιρας, αναφερόμενος στην ευκαιρία που δίνεται σε κάθε κάτοικο της Βικτόριας, τόνισε ότι όλες οι προτάσεις και ενδείξεις είναι ευπρόσδεκτες καθώς όλες θα ληφθούν υπ’ όψιν στη στοιχειοθέτηση της νέας πολιτικής της κυβέρνησης για το μέλλον του πολυπολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης