Καθησυχαστικός εμφανίστηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στη σκιά της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση των υποβρυχίων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκαθάρισε πως «εννιά υποβρύχια είναι έτοιμα να επέμβουν οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αυτό σκόπιμο», απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ για ελλειπή επιχειρησιακή ετοιμότητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Άμυνας ξεκαθάρισε πως από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του συγκεκριμένου υπουργείου, ζήτησε να μάθει όλα τα στοιχεία για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος προμήθειας των υποβρυχίων, υπογραμμίζοντας ότι απαίτησε τη συγκρότηση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, ως απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε νέα εκταμίευση κεφαλαίων που θα χρησιμοποιούνταν για την αποπληρωμή των πολεμικών σκαφών.

Παράλληλα, επεσήμανε πως η υπόθεση των υποβρυχίων απαιτεί μια οριστική λύση, προϊόν συντονισμένων ενεργειών από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει πλήρη ευθύνη της κατάστασης, την οποία και θα επιλύσει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια της χώρας», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ναυμαχία στη Βουλή, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013, 09:30

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης