Σύγκληση συμβουλίου αρχηγών μόνο για θέματα εξωτερικής πολιτικής, αμέσως μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Κύπρο (7 Νοεμβρίου) και το Κάιρο (8 Νοεμβρίου) πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη στη σκιά της κλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

«Στα εθνικά θέματα υπάρχει περιθώριο συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Νισάφι πια αν δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε ούτε στα θέματα εξωτερικής πολιτικής» εξήγησε κατά τη διάρκεια δηλώσεών της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με την προεδρική εκλογή, η κ. Μπακογιάννη απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για σύγκληση συμβουλίου αρχηγών που θα ορίσει ημερομηνία πρόωρων εκλογών. Παραδέχτηκε ωστόσο πως η συγκυβέρνηση δεν έχει βρει ακόμα τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Μπορεί να τους έχουμε βρει τον Φεβρουάριο» πρόσθεσε, κάνοντας παράλληλα λόγο για επιβολή εκβιασμών από τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την προεδρική εκλογή, καθώς πατάει πάνω σε μια «τεράστια αδυναμία του Συντάγματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης