Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συναντήθηκε ο καγκελάριος της Αυστρίας, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Ο Βέρνερ Φάιμαν επισκέφτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Προκόπη Παυλόπουλο, με το κλίμα κατά τη διάρκεια της συνάντησης να είναι πολύ καλό.

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο δίκτυο ORF, ο ισχυρός άνδρας της Αυστρίας έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, καλώντας ωστόσο την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της βάσει του τρέχοντος προγράμματος διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα νεύρα είναι τεντωμένα, αλλά η αποστολή μας είναι να αποφευχθεί μια καταστροφή. Ξέρω ότι υπήρξε σειρά προτάσεων, και από τους θεσμούς (των πιστωτών), τις οποίες και εγώ επίσης δεν θεωρώ λυσιτελείς. Υψηλή ανεργία, 30-40% χωρίς ασφάλεια υγείας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα. Οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση δεν μπορούν να το κατανοήσουν αυτό» ανέφερε ο κ. Φάιμαν.

«Στέκομαι στο πλευρό του ελληνικού λαού, στον οποίο ενώ βρίσκεται σε αυτήν τη δύσκολη θέση, προτείνονται κι άλλα πράγματα που είναι επιζήμια για την κοινωνία» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν η ελληνική ηγεσία μπορεί να πειστεί, απάντησε: «Θεωρώ ότι κάποιος που έχει εκλεγεί πρέπει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Eurokinissi.gr (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης