«Στις κρίσιμες αυτές στιγμές, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», τόνισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότης Μαριάς, κατά το χαιρετισμό του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μαριάς επεσήμανε πως δεν χρειάστηκε να περάσει μεγάλο διάστημα για να αποκαλυφθούν τα σχέδια των δανειστών για την καταλήστευση της χώρας. Όπως είπε, με το μνημόνιο, οι δανειστές καθορίζουν κάθε πτυχή της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής στη χώρα, και τόνισε πως χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, ένα πατριωτικό, κοινωνικό μέτωπο του δημοκρατικού τόξου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, σημείωσε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ, θα διαγράψει το χρέος, θα προωθήσει την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη διανομή του πλούτου, θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις και θα κατοχυρώσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Νίκος Τσούκαλης τόνισε πως το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ διεξάγεται σε μια κρίσιμη περίοδο αλλαγών και επαναπροσδιορισμού της κοινωνίας και των πολιτικών δυνάμεων.
Στο πεδίο της Ευρώπης, επεσήμανε ο κ. Τσούκαλης, χρειάζεται η κατάθεση ενός σχεδίου και η θεσμική προώθηση μιας συμμαχίας για έναν ευρωπαϊκό κοινωνικό μετασχηματισμό.

Επιπλέον, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ σημείωσε πως «το φάντασμα του φασισμού και του ναζισμού μας απειλεί» και ότι οι συνέπειες της κρίσης είναι το λίπασμα για την ενίσχυση του, και τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισής του από τις δημοκρατικές δυνάμεις.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης