Διυπουργική σύσκεψη για την κατάσταση στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα προβλήματα των εργαζομένων σε αυτά συγκλήθηκε το πρωί με απόφαση του πρωθυπουργού, κατόπιν εισήγησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλου.

Μετά τη σύσκεψη ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως το υπουργείο του ενδιαφέρθηκε για το θέμα καθώς «μέσα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά υπάρχουν αυτή τη στιγμή τρία υποβρύχια μιας γενικότερης παραγγελίας που έχει γίνει, το κόστος των οποίων έχει πληρωθεί στο παρελθόν. Λόγω της απεργιακής κινητοποίησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, επειδή οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί από την εργοδοσία, υπάρχει κίνδυνος σε θέματα συντήρησης και φύλαξης των υποβρυχίων αυτών». Ο υπουργός υπενθύμισε πως υπάρχει και ένα ακόμη υποβρύχιο, το οποίο βρίσκεται εκεί για επισκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε τη σημασία πλήρους εξασφάλισης της συντήρησης και της φύλαξης των υποβρυχίων αυτών και προσέθεσε: «Η σημερινή σύσκεψη, με τη συμμετοχή των συναρμοδίων υπουργών, χάραξε τον οδικό χάρτη και τη διαδρομή που πρέπει να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί αυτό το μεγάλο ζήτημα που είναι το μέλλον των ναυπηγείων στην Ελλάδα. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πρωταθλήτρια στην παγκόσμια εμπορική ναυτιλία. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν αυτή η χώρα να έχει ναυπηγεία, τα οποία να μην λειτουργούν και οι άνθρωποι να είναι άνεργοι ή να απασχολούνται εκ περιτροπής».

Εξάλλου, το ζήτημα των ναυπηγείων αναμένεται να συζητηθεί την επόμενη Τρίτη το απόγευμα στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπου θα συμμετάσχει επίσης ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην «πολύ δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να προσφερθούν ισοδύναμα μέτρα ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω μείωση των μισθών και των εισοδημάτων των ανδρών και γυναικών που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις», χωρίς να μειωθεί έστω στο ελάχιστο η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτρεπτική ισχύς των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια έχει περικόψει μέχρι τώρα δαπάνες που ξεπερνούν το 1.650.000.000 ευρώ, προσέθεσε.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης