Σύσταση προς τις τράπεζες να προχωρήσουν στην εκταμίευση των κονδυλίων που προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις απηύθυνε σήμερα ο επίτροπος, αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική, Γιοχάνες Χαν, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη.

«Έχουμε διαθέσει σημαντικά κεφάλαια για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα οποία δεν έχουν στο σύνολό τους φθάσει ακόμη στους αποδέκτες. Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αλλά τα χρήματα πρέπει να πάνε στους τελικούς δικαιούχους», εξήγησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης προς τις τράπεζες να λυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. Ο Κωστής Χατζηδάκης θα έχει εξάλλου αύριο συνάντηση με τους εκπροσώπους των τραπεζών στο πλαίσιο των προσπαθειών να φθάσουν ευρωπαϊκά και εθνικά κεφάλαια στις επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εξέφρασε την ελπίδα να λειτουργήσει θετικά προς την κατεύθυνση αυτή η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τις οποίες κάλεσε να αξιοποιήσουν τα εργαλεία ρευστότητας που έχουν στη διάθεσή τους και μέσω των διαρθρωτικών ταμείων.

«Η κρίσιμη χρονιά είναι εφέτος και πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης