Τη Λέσβο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προκειμένου να συναντηθεί με τον δήμαρχο Σπύρο Γαληνό.

Αφορμή της επίσκεψης φέρονται να είναι οι δηλώσεις του κ. Γαληνού περί άμεσης αποσυμφόρησης του νησιού και μεταφοράς αιτούντων άσυλο σε κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δηλώσεις προκάλεσαν την αντίδρασης του υπουργού ο οποίος είπε πως «θέτουν σε κίνδυνο την εθνική πολιτική, είναι εκτός των υποχρεώσεών μας προς την ΕΕ και, ανεξάρτητα από προθέσεις, δημιουργούν προϋποθέσεις επανάληψης των ροών του 2015».

Ο Γ. Μουζάλας απηύθυνε έκκληση «να αφήσουμε για αργότερα την αναζήτηση ευθυνών και ενόχων για την διαμορφωμένη κατάσταση», «να αποφύγουμε την άγονη ρήξη που κανείς δεν θέλει και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις» και «να βρούμε πάλι μαζί τρόπους να σώσουμε ζωές».

Υπενθύμισε δε, ότι με την κοινή τους δράση τη διετία 2015-2016 κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος και κάτοικοι, «όλοι μαζί βοηθήσαμε να ξεπεραστεί η προσφυγική κρίση αυτής της περιόδου. Μαζί διασώσαμε την αξιοπρέπεια της Ευρώπης και καθιερώσαμε πρότυπα που συγκλόνισαν τον κόσμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε εδώ όλα όσα ανέφερε στην επιστολή του ο κ. Μουζάλας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης