Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε για τη λίστα Φαλτσιάνι με τα ονόματα 1.991 Ελλήνων μεγαλοκαταθετών στην Ελβετία, που παρέδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνταντίνου και όλη τη «διαδρομή» της, αύριο Πέμπτη, ο Στ. Στασινόπουλος, προϊστάμενος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) θα παραστεί στη Βουλή και την αρμόδια Επιτροπή, μετά από πρόταση του κ. Κακλαμάνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος παρέδωσε στην κυβέρνηση τη «λίστα Λαγκάρντ», την οποία είχε παραλάβει ως αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών από τον τότε υφιστάμενό του, ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν από το μεσημέρι, η περιβόητη λίστα παραδόθηκε από τον προσωπάρχη του Μαξίμου, Δημήτρη Κανελλόπουλο, στον προϊστάμενο του ΣΔΟΕ Στέλιο Στασινόπουλο εντός ενός φακέλου, ο οποίος περιείχε μία αποσπώμενη μνήμη «φλας» με τα ονόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στασινόπουλος, χωρίς να ανοίξει το «φλασάκι» (όπως ο ίδιος ισχυρίζεται) συνέταξε σχετικό πρωτόκολλο και το παρέδωσε «πάραυτα» στον κ. Πεπόνη.

Η διαδρομή της λίστας ήταν το πρώτο θέμα που ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος στον οικονομικό αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή, κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη. Μάλιστα, ο κ. Στασινόπουλος, σύμφωνα πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες, επισήμανε στον αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ότι χθες ρώτησε όλους τους διευθυντές των υπηρεσιών του ΣΔΟΕ (πανελλαδικά) εάν έχουν στα χέρια τους τη «Λίστα Λαγκάρντ» και η απάντηση ήταν αρνητική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης