Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από δηλώσεις του, ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος διέψευσε κατηγορηματικά ότι ζήτησε περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

Σε νέες δηλώσεις του, ο κ. Μέργος τόνισε πως οι μισθοί στη χώρα μας «έχουν μειωθεί πάρα πολύ και είναι ήδη σε πολύ χαμηλά επίπεδα» λόγω της δημοσιονομικής προσαρμογής των τελευταίων ετών, ενώ έσπευσε να συμπληρώσει πως τα όσα είπε ενώπιον της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, αποτελούν «προσωπικές απόψεις» του για την «ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας», ενώ στην ομιλία αναλύει το «πώς η ανταγωνιστικότητα θα πρέπει να προέλθει από βελτίωση της παραγωγικότητας του συνολικού συστήματος και όχι από άλλη μείωση μισθών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό δυστυχώς αποσιωπήθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις», ανέφερε ο γ.γ. του ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας πως από το σύνολο της ομιλίας του «απομονώθηκε ένα απόσπασμα που παρουσίασε στοιχεία της Eurostat για το επίπεδο του κατώτατου μισθού στις χώρες της Ευρώπης».

Διαβάστε επίσης:
Γ. Μέργος: “Υψηλός ο κατώτατος μισθός”,Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης