Λίγο μετά τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens», τα κόμματα στην πλειονότητά τους έσπευσαν να την καταδικάσουν.

Μιλώντας εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας και με αφορμή την επίθεση, ο βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η σημερινή αποτρόπαια πράξη αναζητούσε αίμα αθώων ανθρώπων. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, με όπλο την έκφραση μιας τυφλής και ανεξέλεγκτης βίας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις που πιστεύουν στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας οφείλουν να επανεξετάσουν τη στάση τους απέναντι στις πρακτικές βίας και τρομοκρατίας. Περιθώρια για ανοχή και αστερίσκους δεν υπάρχουν.

»Οι δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει η χώρα απαιτούν ενότητα και συνοχή. Αυτοί που θέλουν να επιστρέψουμε σε πρακτικές εμφυλίου και διχασμού θα μας βρουν απέναντί τους. Όσοι ανέχονται ή παρέχουν πιστοποιητικά κοινωνικής νομιμοποίησης σε αυτές τις πράξεις στρέφονται εναντίον της κοινωνίας. Η Ελλάδα, οι Έλληνες πολίτες καταδικάζουν ομόθυμα αυτές τις πράξεις. Είμαστε όλοι αποφασισμένοι να χτυπήσουμε καίρια αυτούς τους θύλακες τυφλής βίας».

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την επίθεση, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης τη χαρακτήρισε «τρομοκρατική και εγκληματική ενέργεια», ενώ την καταδίκασε «απόλυτα και απερίφραστα» και τόνισε ότι αυτό ελπίζει να γίνει «και από το σύνολο του πολιτικού κόσμου και της κοινωνίας».

«Αποτελεί κεκτημένο των πολιτικών κομμάτων του συνταγματικού τόξου η καταδίκη των τρομοκρατικών και τυφλών πράξεων βίας. Η απομόνωση τέτοιων ενεργειών χωρίς συμψηφισμούς, πολιτικές σκοπιμότητες και επικίνδυνες ερμηνείες αποτελεί την ενδεδειγμένη στάση» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ «καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού».

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της «εκφράζει την καταδίκη της για την επίθεση στο “The Mall”, όπως και για κάθε άλλη πράξη βίας. Η σημερινή εγκληματική ενέργεια αποτελεί πράξη τυφλής βίας και μάλιστα σε ένα χώρο που υπήρχαν μικρά παιδιά. Η τρομοκρατία, πλέον, απειλεί την κοινωνία».

Καταδίκη από το ΠΑΣΟΚ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καταδίκασε με τη σειρά του την επίθεση, επισημαίνοντας ότι «τέτοιες ενέργειες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού σκηνικού και της χώρας».

H ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens».

Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος εξερράγη σήμερα το πρωί σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο, δεν στόχευε μόνο το συγκεκριμένο κτίριο. Στόχευε τη δημοκρατική ομαλότητα, την κοινωνική ειρήνη και την προοπτική για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Η ώρα αυτή είναι ώρα κρίσης για όλους. Δεν αρκεί η φραστική καταδίκη του συγκεκριμένου συμβάντος. Απαιτείται απόλυτη απομόνωση της βίας και της τρομοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις. Το μήνυμα πρέπει να είναι ένα: η Δημοκρατία μας ούτε πτοείται ούτε τρομοκρατείται». 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης