Με τους προέδρους των συνδικαλιστικών οργάνων των ένστολων της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος, συναντήθηκε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματά τους.

Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ αποτελούσαν ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Γεώργιος Παλιούρας, υποστράτηγος εα της ΕΛΑΣ, ο Μιχάλης Μιχαήλ, ανθυποπυραγός εα του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Νίκος Καρπής, αντιπλοίαρχος εα του Λιμενικού Σώματος και ο βουλευτής του κόμματος και μέλος της ΚΕ, Γιάννης Γκιόκας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην συνάντηση, την οποία ζήτησαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων των τριών Σωμάτων Ασφαλείας, παρευρέθηκαν, από την πλευρά των συνδικαλιστών, ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) Γρηγόριος Γερακαράκος, ο πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛΑΣ (ΠΟΑΞΙΑ) Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο πρόεδρος των πυροσβεστικών υπαλλήλων (ΠΟΕΥΠΣ) Δημήτριος Σταθόπουλος, ο πρόεδρος των υπαλλήλων του Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) Κωνσταντίνος Κυράνης και η αναπληρωτής γραμματέας, Σωτηρία Παπαδημητρίου, καθώς και ο πρόεδρος των αξιωματικών του ΠΣ (ΕΑΠΣ) Ιωάννης Σταμούλης.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων των τριών Σωμάτων Ασφαλείας έθεσαν σειρά θεσμικών και οικονομικών αιτήματα, με κυρίαρχα τα εξής:

-Τη διασφάλιση του ειδικού μισθολογίου των ένστολων και την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ για την αποκατάσταση των μνημονιακών περικοπών που έγιναν στα μισθολόγιά τους.
-Την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας τους.
-Την άρση του συνταγματικού περιορισμού για το δικαίωμα στην απεργία.
-Εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί χωρίς καμία διαβούλευση με τα συνδικάτα των ένστολων, αλλαγές στο μισθολόγιο τους, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την σταθερή και αταλάντευτη στάση του κόμματος υπέρ των δικαιωμάτων των ένστολων, ενώ τόνισε ιδιαίτερα ότι το ΚΚΕ στηρίζει, όπως και για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, τα δίκαια αιτήματά τους. Είναι υπέρ του δικαιώματος των ένστολων στην απεργία και υπέρ ενός μισθολογίου που θα καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης των οικογενειών τους.

Τέλος, παρότρυνε τους εκπροσώπους των ένστολων να συμμετέχουν μαζί με τους όλους τους άλλους εργαζόμενους στις απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης