Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις στους κόλπους της κυβέρνησης για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων.

Και αυτό καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση, επιθυμούν με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων να υπάρξει η πληρέστερη δυνατή σκιαγράφηση της κυβερνητικής πολιτικής που θα ξεδιπλωθεί το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κυβερνητικό επιτελείο βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις ενόψει της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων που θα ξεκινήσουν το απόγευμα της προσεχούς Δευτέρας με την ανάγνωσή τους από τον πρωθυπουργό ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής. Οι συσκέψεις αυτές αναμένεται να γίνουν εντατικότερες με την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων θα έχει ως βάση την ομιλία του πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και τους άξονες τους οποίους ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στα μέλη της κυβέρνησης.

«Η υλοποίηση της Συμφωνίας έχει δύο παράλληλους στόχους: Τη διαπραγμάτευση για το χρέος και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει παράλληλα «να τρέξει» ζητήματα όπως αυτό της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης