Συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας είχε σήμερα από τις 8.00 το πρωί ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Θέμα συζήτησης το έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία, η ανεργία και οι αλλαγές στα εργασιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Το κλίμα σε ό,τι αφορά τα θέματα του υπουργείου Εργασίας είναι θετικό» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, κατά τη συνάντηση δεν ετέθη θέμα μείωσης του κατώτερου μισθού και της κατώτερης σύνταξης, ούτε θεσμοθέτησης του δικαιώματος της ανταπεργίας (λοκ άουτ).

Σε ό,τι αφορά το θέμα της θεσμοθέτησης του νέου μηχανισμού διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου διαβεβαίωσε την τρόικα ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής υπογραφών υπουργών, ώστε να νομοθετηθεί άμεσα με πράξη του υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι ο κατώτερος μισθός θα παραμείνει σταθερός έως το τέλος του 2016 και θα επανεξετασθεί με το νέο μηχανισμό από το 2017.

Η τρόικα έθεσε θέμα επανεξέτασης των ανώτατου ορίου στις απολύσεις. Μετά τις αντιρρήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών αποδέχθηκαν τη διατήρηση του σημερινού ποσοστού στο όριο των ομαδικών απολύσεων, κυρίως σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση μεγάλων επιχειρήσεων.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης