Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, μιλώντας στην εκπομπή «ΝΕΤ στα γεγονότα», αναφέρθηκε στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι «δεν φωτογραφίζει κανέναν» και ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους πως «η ελληνική Δικαιοσύνη τιμωρεί τις ρατσιστικές πράξεις».

Ο κ. Ρουπακιώτης εξέφρασε, μάλιστα, την επιθυμία του να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αναφέροντας: «Θέλω να πιστεύω ότι και τα τρία κόμματα θα ψηφίσουν το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνάντηση Ρουπακιώτη – Μανιάτη

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, με στόχο τη βελτίωση των διατάξεων του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου και την επιτάχυνση της διαδικασίας εισαγωγής του στη Βουλή, θα έχει στις 12.00 αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον γραμματέα της Κ.Ο. του Κινήματος Γιάννη Μανιάτη.

Το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι κορυφαίο στην ατζέντα του ΠΑΣΟΚ, στη βάση των θέσεων που έχει διατυπώσει δημοσίως το κόμμα.

Στην Ιπποκράτους εκφράστηκαν το προηγούμενο διάστημα ανησυχίες σχετικά με το ενδεχόμενο καθυστέρησης ή και αλλοίωσης βασικών πτυχών του νομοσχεδίου. Γι’ αυτό και από το ΠΑΣΟΚ τονίζεται ότι «καμία συντηρητική νοοτροπία και τακτική δεν επιτρέπεται να ανακόψει την πορεία ψήφισης του νομοσχεδίου», ενώ αποστέλλεται και μήνυμα, προς κάθε κατεύθυνση, ότι «περιθώριο για ολιγωρίες και πλαστές δικαιολογίες δεν υπάρχει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι με αλληλοκατηγορίες και «προκειμένου να συντηρήσουν έναν παρά φύση διπολισμό, δίνουν άλλοθι στη Χρυσή Αυγή, στη λογική της εξυπηρέτησης μικροκομματικών στόχων». Θεωρεί, επίσης, «αδιανόητο να ακούγεται, για οποιονδήποτε λόγο, το ναζιστικό “heil Hitler” στη Βουλή των Ελλήνων».

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης