Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα, καθώς και θέματα σχετικά με την επικείμενη ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αύριο, 17 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε, σήμερα, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, κυρία Πία Αρενκίλντε.

Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα του κ. Σαμαρά στις Βρυξέλλες, οι επαφές του, στις 17 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινήσουν με τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς στις 12.00 μμ (ώρα Ελλάδος). Η συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών έχει προγραμματιστεί για τις 12.30 μμ (ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να συναντήσει τον κ. Ζοζέ Μπαρόζο. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Επιτροπής, μετά τη συνάντησή τους, οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 3.45 μμ (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του προέδρου της Ε..Ε, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον κ. Χέρμαν Βαν Ρομπάι έχει προγραμματιστεί για τις 4.00 μμ (ώρα Ελλάδος). Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον επίτροπο Εμπορίου, κ. Χοακίν Αλμούνια.

Εν τω μεταξύ, σήμερα, συνάντηση με τον κ. Σαμαρά είχε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα αποτελέσματα του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, στη Λιθουανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Στουρνάρας δεν θέλησε να σχολιάσει πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σαμαρά, στις επαφές που θα έχει αύριο στη βελγική πρωτεύουσα, να ζητάει από τους αξιωματούχους των Βρυξελών τη διαβεβαίωση πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα.

Σε σχετική ερώτηση όμως, για το εάν υπάρχουν πιέσεις από το εξωτερικό για τη λήψη νέων μέτρων, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε αρνητικά.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης