Την πρόθεση της κυβέρνησης να επιδιώξει μία συμφωνία με τους δανειστές επανέλαβε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Διαβεβαιώνω ότι εργαζόμαστε πυρετωδώς για το καλό σενάριο», δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα επιτευχθεί συμφωνία στις 24 Απριλίου. Οι συζητήσεις γίνονται πάντα πέντε ή τρία ή ένα λεπτό πριν από τα μεσάνυχτα. Δεν είναι ασυνήθιστο ότι φτάνουν στο χείλος του γκρεμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια συνέντευξη, ο αναπληρωτής υπουργός προβαίνει σε αυτοκριτική σχετικά με κάποιους χειρισμούς της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα που θα περίμενε κανείς να συμβούν σε μια νεαρή κυβέρνηση χωρίς εμπειρία, αλλά ανησυχούμε για το ότι υπάρχει αρκετή άδικη κριτική σχετικά με την ετοιμότητα της ελληνικής κυβέρνησης και την ικανότητά της να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με το φιλόδοξο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεών της».

Κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα των Financial Times, βάσει του οποίου η Αθήνα είναι έτοιμη να επωμιστεί το βάρος της αθέτησης του χρέους, ο κ. Τσακαλώτος είπε:

«Η κριτική που δεχόμαστε είναι εντελώς άδικη. Τα περισσότερα από αυτά τα δημοσιεύματα προέρχονται από τη γερμανική πλευρά που είναι ο βασικός πάροχος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, και από άλλες χώρες που ακολουθούν εξίσου τη σκληρή γραμμή της λιτότητας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης