Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκη, από το βήμα της Βουλής είπε ότι επί συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ οι μετακλητοί υπάλληλοι «…οι οποίοι είναι προσωρινοί» ανέρχονταν στον αριθμό των 1197 την 1η Ιανουαρίου 2015, ενώ σήμερα δεν υπερβαίνουν τους 640.

«Κ. Μητσοτάκη ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχατε 51 μετακλητούς, ο σημερινός υπουργός κ. Βερναρδάκης έχει 2, για ποιό ηθικό πλεονέκτημα που έχουμε απωλέσει μιλάτε;» είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι απώτερος στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να πείσει πως «όλοι είναι ίδιοι», τονίζοντας, στην συνέχεια, «δεν είναι όλοι ίδιοι».

Παράλληλα κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δηλώσει αν διαψεύδει σημερινό δημοσίευμα το οποίο «φέρνει στοιχεία για τον “επιστημονικό τρόπο” με τον οποίο στελεχωνόταν το κράτος με μη αξιοκρατικές διαδικασίες», ενώ ο πρωθυπουργός κατέθεσε το συγκεκριμένο δημοσίευμα στα Πρακτικά.

Επίσης, ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν διαψεύδει ότι οι διοικητές των νοσοκομείων διορίζονταν με τον ίδιο τρόπο. Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «πολύ κοντά στις εκλογές και ενώ έβλεπε την πολιτική αλλαγή» άλλαξε 251 διευθυντές των υπουργείων, προκειμένου να τοποθετήσει εκεί στελέχη φίλα προσκείμενα στο κόμμα του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που σταματά την κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης και ταυτόχρονα προβλέπει την δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Δημοσίων Υπαλλήλων και προβλέπει την θεσμοθέτηση του υπηρεσιακού Γενικού Γραμματέα, ώστε ανεξαρτήτως αλλαγής κυβέρνησης ή υπουργού να υπάρχει «θεσμική μνήμη» στην Δημόσια Διοίκηση.

«Εσείς δεν το τολμήσατε, θα στηρίξετε αυτήν την μεταρρύθμιση; Δεν θα το κάνετε γιατί δεν είστε ούτε μεταρρυθμιστής, ‘γιαλαντζί’ μεταρρυθμιστής είστε» κατέληξε στην δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης