Τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχτηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Καλωσορίζω τον φίλο της Ελλάδας και έναν υποστηρικτή της ευρωπαϊκής ιδέας, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα σε μια κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον κ. Γιούνκερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε σκέψεις για το πώς θα σταθεροποιήσουμε αυτήν την ειλικρινή σχέση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Κομισιόν» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι ο κ. Γιούνκερ έρχεται σε μια περίοδο που η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα και έπειτα από έξι χρόνια ύφεση και λιτότητα να σχεδιάσει τις δομικές αλλαγές που χρειάζονται για να οδηγηθούμε σε μια δίκαιη ανάπτυξη και σε μια πιο αισιόδοξη προοπτική για τον ελληνικό λαό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαι βέβαιος ότι με την ίδια σοφία που κινηθήκαμε σε δύσκολες στιγμές, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη για το μέλλον των λαών της» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι στον σωστό δρόμο, τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, ακόμη και η ανεργία σημειώνει πτώση, αν και όχι ακόμη ενθαρρυντική» ανέφερε από τη μεριά του ο κ. Γιούνκερ.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε ότι απελευθερώνονται κονδύλια για την Ελλάδα και ζήτησε σεβασμό στην αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Πηγή φωτό:  Eurokinissi/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης